«Το φίδι έχει βγει από το αυγό και απειλεί με εκφασισμό την κοινωνία»

Την ανάγκη συγκρότησης μετώπου όλων των δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, επισήμανε για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη.

«Αυτές τις ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Το φίδι πια δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει εκκολαφτεί και έχει βγει από το αυγό και απειλεί με εκφασισμό την ελληνική κοινωνία. Η δημοκρατία μας έχει και δυνατότητες και αντοχές. Αρκεί να τις αξιοποιήσει για να αντιμετωπίσει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο που προωθεί τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Και πρόσθεσε: «Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και αντιθέσεις που έχουν, πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνίας εναντίον αυτού του επικίνδυνου φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Δεν χρειάζονται, αντίθετα βλάπτουν, μικροκομματικές συμπεριφορές και μικροκομματικές ενέργειες».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, παράλληλα, χαρακτήρισε μη δημοκρατικά ωφέλιμη την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δεχτεί την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα