Τρία «πιάτα» στο… μενού της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ

Μίνι τουρνέ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας αρχής γενομένης από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Τότε ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει για την πρωτεύουσα των Βρυξελλών όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, καθώς θα δώσει το «παρών» ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει τετ-α-τετ τ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Φυσικά το μεγάλο ραντεβού είναι το γεύμα εργασίας που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12) στο Βερολίνο μεταξύ του Αλέξη της Τσίπα και της Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου το «μενού» της συζήτησης Τσίπρα – Μέρκελ θα έχει τρία… πιάτα: το Κυπριακό, το προσφυγικό και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος της καγκελαρίας διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις πριν από τη συνάντηση χωρίς όμως να ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, καθώς επίσης και ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα