Τρείς πυροσβέστες τραυματίες από τη φωτιά στο Λαγονήσι

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει αργά το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι και εξακολουθεί να καίει σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο Λαγονήσι.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι φλόγες πλησίασαν αρκετές φορές κοντά σε δύο οικισμούς.

Τοπικοί παράγοντες ζήτησαν από κάποιους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος κατά διαστήματα ήταν μεγάλος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και άλλο ένα έπαθε σοβαρές ζημιές.

Στάχτη έγιναν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ τρεις από τους τέσσερις πυροσβέστες που επέβαιναν σε αυτά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού –  Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Τους τραυματίες επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο,  προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Λόγω της έκτασης της φωτιάς διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου. Νωρίς το απόγευμα η λεωφόρος δόθηκε και πάλι στην  κυκλοφορία.

Στο μέτωπο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ καθώς και δύο ελικόπτερα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα