Τρόμος ενόψει Euro 2016: Στόχος των τζιχαντιστών οι Βρετανοί οπαδοί

Το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η μετακίνηση των Βρετανών οπαδών στη Γαλλία ενόψει του Euro 2016 εξετάζουν οι γαλλικές αρχές, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αγγλικές, καθώς το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει οργανώσει χτύπημα ευρείας κλίμακας στους οπαδούς που θα ταξιδέψουν από το Νησί.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τον υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός εκ των τρομοκρατών που χτύπησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, υπάρχει σχέδιο για πολλαπλές ενέργειες στη διάρκεια του Euro της Γαλλίας, με βασικό στόχο των τζιχαντιστών τους Βρετανούς οπαδούς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναδείχθηκαν από την έρευνα, ο πρώτος στόχος είναι το παιχνίδι Αγγλία-Ρωσία, που θα διεξαχθεί τη Μασσαλία, με το οποίο οι δύο Εθνικές θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

Γάλλοι και Βέλγοι αξιωματούχοι της αστυνομίας εξέφρασαν τους φόβους τους για επανάληψη του μακελειού που είχε γίνει στο Παρίσι, λέγοντας πως η προσοχή έχει επικεντρωθεί στα γήπεδα, αλλά στους δρόμους, στις πλατείες και στα μαγαζιά είναι αδύνατον να υπάρξει φύλαξη, καθώς δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αστυνομικοί σε κάθε καφέ, εστιατόριο ή μπαρ, ή να ελέγχονται όλοι όσοι πλησιάζουν σε κάθε ένα από αυτά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα