Τσίπρας: «Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά»

«Η κυβέρνηση έχει έτοιμο νέο μνημόνιο και είναι έτοιμη για ξεπούλημα των πάντων», επανάλαβε στην ομιλία του στον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας. «Εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες τού λιμανιού κι εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς υπάρχει κι ο Πειραιάς των αγωνιστών. Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος επισήμανε πως η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της, κι απόδειξη αποτελεί το μεσοπρόθεσμο που ψηφίσαν σήμερα στη Βουλή κι εμφάνισαν ως οδηγό απελευθέρωσης από τα μνημόνια, ενώ δεν είναι παρά οδηγός βαθύτερης υποδούλωσης. «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν. Έτσι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζεται τις δημοσκοπήσεις για να είναι σίγουρος γι’ αυτό.

Με το σύνθημα «ήρθε η ώρα τής αριστεράς» πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκαν, πέραν του κ. Τσίπρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θανάσης Δρίτσας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Εστιάζοντας στην πόλη του Πειραιά, ο κ. Τσίπρας είπε πως βρίσκεται στο επίκεντρο της μνημονιακής λαίλαπας: «Κλειστά μαγαζιά, ανεργία, γειτονιές που ερημώνουν, έργα που δεν γίνονται. Το λιμάνι έγινε ακόμα περισσότερο λιμάνι τής αγωνίας από τη στιγμή που το έβγαλαν στο σφυρί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα