Τόλμησε, άλλαξε και άφησε έργο

Τον απολογισμό του έργου του στον ένα χρόνο ως υπουργός Εσωτερικών έκανε ο Γιάννης Μιχελάκης. Σε αυτό το διάστημα ο πρώην υπουργός τόλμησε να αλλάξει πράγματα αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικότατο έργο.

Για αρχή ρυθμίστηκαν οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς δήμους σε έως 100 δόσεις με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.

Από την άλλη, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, ενώ εξασφαλίστηκε η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Επιπλέον, διευθετήθηκε το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες, ελήφθησαν πρωτοβουλίες για Δράσεις Κοινωνικής Στήριξης και Συνοχής, επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ, ανελήφθησαν μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των ΟΤΑ, απλουστεύθηκαν διαδικασίες αλλάζοντας τον τρόπο κατάρτισης ληξιαρχικών πράξεων, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τριπλές εκλογές με το μικρότερο κόστος, ενισχύθηκε η διαφάνεια, κωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά η Μεταναστευτική Πολιτική, καθιερώθηκε η άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών από τον λαό, ανελήφθησαν πρωτοβουλίες για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, ελήφθησαν μέτρα για τη στήριξη των προσφύγων και ανεστάλη η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, απαντήθηκαν εμπρόθεσμα 1.805 επίκαιρες ερωτήσεις, απλές ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα