Χειλάκης-Μαξίμου: Γιατί «πάγωσαν» τις διαδικασίες υιοθεσίας παιδιού

 

Τις προσπάθειές τους να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί μέσω υιοθεσίας σταμάτησαν η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης. Το ζευγάρι που δεν έχει καταφέρει να τεκνοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια με βιολογικό τρόπο, θέλοντας να δώσει απλόχερα αγάπη, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για υιοθετήσουν ένα μωρό, αλλά τα βρήκαν σκούρα. Σε συνέντευξή της τους στο «Hello» μίλησαν για τους λόγους που τους οδήγησαν να παγώσουν την διαδικασία και δεν είναι άλλοι από την υπάρχουσα νομοθεσία και την έλλειψη προσωπικού στα ιδρύματα που όπως υποστηρίζουν κάνει το ενδιαφερόμενο κοινό να μετανιώσει για την επιλογή του.

«Κάναμε μια πρώτη κουβέντα. Αλλά όταν πήραμε έναν πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε, με θέματα όπως ‘’Αν θέλεις παιδί τελείως υγιές και μωρό μπορεί να πάρει δέκα χρόνια, αν δε σε νοιάζει το φύλο ή η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια’’, σταματήσαμε. Μπαίνεις σε διλήμματα εξίσου ψυχοφθόρα με το να μην έχεις παιδί», δήλωσε η Αθηνά Μαξίμου.

Όσο για την μέθοδο εξωσωματικής ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκάλυψε: «Δεν είμαι κατά των εξωσωματικών, αλλά γνωρίζω γυναίκες που έχουν κάνει 12 προσπάθειες κι έχουν «οργώσει» το σύστημα τους ή κάνουν παιδί με εξωσωματική στα 49 τους και λέω: ’’Γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου; Το παιδάκι που θα είναι 10 χρονών κι ενδεχομένως εσύ πάθεις καρκίνο, έχεις σκεφτεί που θα το αφήσεις;’’. Πραγματικά αναρωτιέμαι. Τόσο μεγάλος εγωισμός; Ότι, δηλαδή, η ζωή δε θα προχωρήσει αν εσύ δεν αφήσεις κάτι πίσω σου;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα