Χολωμένος με Καρεμπέ και Μοντεστό

Κανείς δεν έχει διακοσμητικό ρόλο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μπορεί διάφοροι να χαρακτηρίζουν τον Κριστιάν Καρεμπέ απλά «εκπρόσωπο» της ομάδας στο εξωτερικό και τον Φρανσουά Μοντεστό ως ένα μέλος του τμήματος σκάουτινγκ χωρίς πολλές αρμοδιότητες, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δύο ώρες μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Χάποελ και αφού πρώτα απέβαλε την έντασή του, κάλεσε τους δύο άνδρες για κουβέντα και τους ζήτησε να αναλογιστούν και εκείνοι τις ευθύνες τους για την κακή εμφάνιση της ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κάνει τον καλύτερο δυνατό καταμερισμό ευθυνών, για να μην μείνει μόνο πάνω στους παίκτες η στάμπα ότι δεν ανταπεξήλθαν.

Οι δύο Γάλλοι δέχθηκαν την κριτική που τους αναλογεί, πρώτον επειδή δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το καλοκαίρι που διανύουμε έναν καλό παίκτη να φέρουν στο Ρέντη, έναν ποδοσφαιριστή για το σήμερα και το αύριο της ομάδας και δεύτερον, διότι δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν μεγάλους παίκτες και να τους βάλουν σε διαδικασία «πρόσληψης» στον Ολυμπιακό, είτε πείθοντάς τους να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, είτε εξηγώντας τους τη δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν ερχόμενοι στο λιμάνι και σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια.

Ο Μαρινάκης παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι αν ο κόσμος δικαιούται να γκρινιάζει για μεταγραφές, το υπάρχον ρόστερ δεν δικαιούται. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είναι επίσης ενοχλημένος με την ψυχολογία κάποιων παικτών, που αντί να επιδεικνύουν προσήλωση, δείχνουν σαν να θέλουν να φύγουν. Για παράδειγμα, θα ήθελε να βλέπει πιο ενεργό μέλος της ομάδας, άνθρωπο με θέληση να βοηθήσει, τον Αρτούρ Μαζουακού, και όχι ξενερωμένο. Ο Καρεμπέ για παράδειγμα, Γάλλος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει τον Μαζουακού να νιώθει πιο ενεργό μέλος του Ολυμπιακού. Δεν το έχει καταφέρει, όμως, και δεν αρκεί να είναι «πρέσβης» της ομάδας στο εξωτερικό, αλλά και άνθρωπος με ανάστημα και στο… εσωτερικό!

Φυσικά, η κακή εμφάνιση κόντρα στη Χάποελ δεν έχει να κάνει με τις τάσεις φυγής του Μαζουακού, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε σε διαδικασία απόδοσης ευθυνών και δεν λυπήθηκε κανέναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα