Χρήστος Αραβίδης ο εκτελεστής!

Είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του! Κι όποιος θεωρεί ότι αυτά τα κάνει κόντρα σε εύκολους αντιπάλους, πρέπει να συνυπολογίσει πως η ΑΕΚ παίζει διαρκώς κόντρα σε άμυνες που κλείνονται πίσω. Παρ’ όλα αυτά βρίσκει διαρκώς τρόπους να σκοράρει.

Ο Χρήστος Αραβίδης έχει φτάσει τα 19 τέρματα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και όπως φαίνεται θα βγάλει τη χρονιά με περισσότερα από 20 γκολ, καθώς απομένουν οκτώ ματς για τα Play Off της Football League. Και τι δεν άκουσε στην αρχή της χρονιάς, μέχρι να μπει ο Νοέμβρης και να αρχίσει το ασταμάτητο σερί του. Μέχρι τότε, είχε σκοράρει μόνο μία φορά, στην πρεμιέρα της Football League όταν χάρισε τη σημαντική νίκη στην ΑΕΚ μέσα στο Αίγιο με 0-1. Τότε που πανηγυρίζοντας φώναζε στον κόσμο της ομάδας του: «Εγώ το πρώτο!»

Από εκείνο το καλοκαιρινό απόγευμα χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να πετύχει το δεύτερο, αλλά όταν τα κατάφερε κόντρα στην Καλλιθέα την πρώτη μέρα του Νοέμβρη του 2014, πήρε μπροστά για τα καλά. Σήμερα μετράει 13 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τρία στο κύπελλο και τρία στα Play Off ανόδου, φτάνοντας συνολικά τα 19 σε 31 αγώνες. Κατά μέσο όρο σκοράρει κάθε 125 λεπτά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει βάλει γκολ σχεδόν με όλους τους τρόπους (κεφαλιά, σουτ με το δεξί και το αριστερό, πέναλτι και φάουλ). Επίσης, έχει σκοράρει τρεις φορές με ομάδες της Super League στο θεσμό του Κυπέλλου (Ατρόμητος, Κέρκυρα, Ολυμπιακός) και όλα αυτά μία χρονιά μετά την περσινή του παρουσία στη Super League με τον Πανιώνιο που είχε 12 γκολ.

Με λίγα λόγια, ο Χρήστος Αραβίδης είναι το πιο «ζεστό» όνομα Έλληνα επιθετικού αυτή τη στιγμή. Τον αδικεί η κατηγορία, όμως του χρόνου επανέρχεται κι αυτός, όπως και η ΑΕΚ, στη μεγάλη κατηγορία, όπου θα κληθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του να κάνει πρωταθλητισμό. Εκεί θα φανεί τι απίδια πιάνει ο σάκος του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα