Χρειάζεται ειλικρίνεια και όχι τακτικισμοί για το Κυπριακό, το μήνυμα Αναστασιάδη

Ειλικρίνεια και όχι τακτικισμοί είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Αναστασιάδης για επίλυση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεμήνυσε την Κυριακή ότι «προτεραιότητα της Λευκωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό δεν είναι οι τακτικισμοί και τα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, αλλά «να καταλήξουμε σε λύση και να ξαναενώσουμε την κοινή μας πατρίδα».

Όπως τόνισε «μας ενδιαφέρει η επανένωση να στηριχτεί από το λαό, να αντέξει στις δοκιμασίες, να διαμορφώσει ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας, να διασφαλίσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, να εξασφαλίσει σταθερότητα στην Κύπρο και την περιοχή και να επιτρέψει συμμαχίες και συνθήκες συνδημιουργίας για όλους, για το καλό όλων».

Ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε πως είναι ακριβώς για αυτό που η Κυβέρνηση επιμένει πως «προτού εμπλακούμε σε ένα διάλογο, θα πρέπει με σαφήνεια και χωρίς αμφισβητήσεις να ξεκαθαρίσουμε τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού».

«Και τούτο», όπως τόνισε, «διότι δεν επιθυμούμε να οδηγηθούμε ξανά σε ναυάγιο, για να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, που ενδεχόμενα κάθε φορά που θα παρουσιάζεται να δημιουργεί και δυσοίωνες και ακόμη χειρότερες προοπτικές για τη λύση».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Κύπρος μπορεί να γίνει σύντομα μια άλλη χώρα». Μια χώρα, όπως είπε, που θα προσφέρει προστασία και ίσες προοπτικές προκοπής σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της σε όλη την επικράτειά της και την ίδια ώρα να είναι επωφελής για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα