«Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2014»

 Νέα χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2014 η Όλγα Κεφαλογιάννη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Τουρισμού  εξέφρασε την εκτίμησή της ότι «ο ελληνικός τουρισμός επιστρέφει δυναμικά για να μείνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Σχολιάζοντας την αύξηση των τουριστικών εισροών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αναφερόμενη στο 2014 η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η φετινή χρονιά «έχει ξεκινήσει με παρά πολύ καλές προϋποθέσεις… πρόκειται για νέα χρόνια ρεκόρ» και πρόσθεσε: «Το 2013 είχαμε 15% αύξηση, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων, σε σχέση με το 2012».

Υπογράμμισε ακόμα πως ειδικά η πρωτεύουσα έχει τεράστιες προοπτικές με τον πολιτιστικό πλούτο της και τις δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων με μείωση της γραφειοκρατίας μέσω υπηρεσιών onestopshop και έγκριση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στην Μήλο και την Τζια.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) το πλαφόν είναι τα 20 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας το καλοκαίρι, ενώ μόνο στην Κρήτη αναμένονται 5,5 αφίξεις τουριστών με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Στελέχη της τουριστικής αγοράς ζητούν από την πλευρά τους ζητούν μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

«Comeback» της Ελλάδας στον τουρισμό

Για επιστροφή («comeback») της Ελλάδας στον τουρισμό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και ο Ανδρέας Ανδρεάδης προέδρος του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι πλησιάζουν «καλές εποχές» και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις των αεροπορικών πτήσεων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα