Χωρίς μεταρρυθμίσεις, συντάξεις γιόκ!

ΧΤΥΠΗΜΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα δεν μονοπωλούν αποκλειστικά και μόνο τα διεθνή ΜΜΕ. Αφορούν και την πλειοψηφία των Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε η Αθήνα με τους εταίρους της στις 13 Ιουλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα –και δεν είναι το μόνο– οι σημερινές τοποθετήσεις         του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωτράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Καταρχάς ο Ιταλός τραπεζίτης υπογράμμισε τη σημασία της μεταρρύθμισης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, στέλνοντας το σκληρό μήνυμα ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώνει τα επόμενα χρόνια τις συντάξεις των δικαιούχων. «Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος», σημειώνει συγκεκριμένα ο Μ. Ντράγκι στο πλαίσιο επιστολής του προς ευρωβουλευτή η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα (18/9).

«Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» –συνέχισε ο «Σουπερ Μάριο»– «είναι κρίσιμης σημασίας από την άποψη της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς είναι αναγκαία για να διασφαλίσει ότι το ελληνικό κράτος θα διατηρήσει τη δυνατότητα να πληρώνει συντάξεις μακροπρόθεσμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του «προϊσταμένου» του ήταν και οι δηλώσεις του Μπενουά Κερέ. Συγκεκριμένα, από το βήμα συνεδρίου στο Παρίσι, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ξεκαθάρισε χωρίς περιθώριο για παρερμηνείες ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα