Ψάχνονται με Μέσι

Δεν διανύει και τις καλύτερές του μέρες στην Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι καθώς ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς των «μπλαουγκράνα», γεγονός πρωτόγνωρο για τον ίδιο.

Αν το ζήτημα αφορούσε έναν οποιοδήποτε άλλο παίκτη (με εξαίρεση τον Κριστιάνο Ρονάλντο), τότε δεν θα υπήρχε… ζήτημα. Όταν όμως μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που σε 256 εμφανίσεις με τους Καταλανούς, έχει 223 γκολ, τότε η απουσία του ονόματός του από τους σκόρερ για τέσσερις αγώνες, συνιστά για την Μπαρτσελόνα, αιτία ανησυχίας.

Και δεν είναι μόνο τα γκολ αλλά και η γενικότερη απόδοσή του, αφού δείχνει να έχει χάσει την έκρηξή του, δείγμα ίσως της κούρασης από τους συνεχόμενους αγώνες.

Ανάλογη «αποχή» από τα γκολ είχε και τον Απρίλιο του 2011 όταν τότε δεν είχε βρει δίχτυα Η μεγαλύτερη περίοδος ανομβρίας του ήταν τη σεζόν 2007/08, όταν έμεινε για οκτώ ματς μακριά από το γκολ μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2007 και του Φεβρουαρίου του 2008. απέναντι σε Σαραγόσα, Σεβίλλη, Χετάφε και Βιγιαρεάλ.

Στην Ισπανία ανάμεσα σε φιλάθλους, οπαδούς και ΜΜΕ υπάρχει και η άποψη ότι μεγάλο ρόλο για αυτή την περίοδο ντεφορμαρίσματος που διανύει, οφείλεται και στο γεγονός ότι η φετινή Μπαρτσελόνα του Τάτα Μαρτίνο ουδεμία σχέση έχει με αυτές των Γκουαρντιόλα και Βιλανόβα και εύλογα όλο το σύνολο χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής.

Αντί επιλόγου πρέπει να σημειωθεί όμως και μία σημαντική παράμετρος. Μιλάμε για τον Λιονέλ Μέσι που πολλές φορές στην καριέρα του έχει κάνει το αδύνατο να φαίνεται όχι απλά εφικτό αλλά και εύκολο. Οπότε, κόντρα στη Μίλαν την Τετάρτη, ενδεχομένως να ξυπνήσει από τον μίνι-λήθαργο και να αρχίζει να σκοράρει όποτε θέλει, με όποιον τρόπο θέλει και να διώξει κάθε ανησυχία από τους φίλους των «μπλαουγκράνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα