Όταν μιλάει ο Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-3 τον ΠΑΟΚ, με περίπου 3.000 οπαδούς του να διαμαρτύρονται έξω από το άδειο γήπεδο. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θα βρισκόταν το «τριφύλλι» εφόσον δεν υπήρχε η αφαίρεση βαθμών (με τον Ολυμπιακό να έχει αγώνα λιγότερο).

Το σκορ άνοιξε στο 27′ ο Μπεργκ και ισοφάρισε ο Αθανασιάδης στο 41′. Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ στο 60′ με γκολ του Σκόνδρα, αλλά μέσα σε δέκα λεπτά (62′ και 70′) ο Παναθηναϊκός με Καρέλη και Μπεργκ έφερε ξανά τούμπα το ματς. Ο Σουηδός στο 87′ «σφράγισε» την νίκη, ενώ το τελικό 4-3 διαμόρφωσε ο Νομπόα στις καθυστερήσεις.

Το ματς:

Χωρίς ρυθμό και ελάχιστες φάσεις ξεκίνησε ο αγώνας, οι δύο ομάδες στο πρώτο 25λεπτο είχαν από ένα αξιοσημείωτο σουτ και τίποτα περισσότερο.

Ο Πράνιτς προσπάθησε να απειλήσει στο 17′ για τον Παναθηναϊκό αλλά το σουτ του κόντραρε, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και από τον Μακ στο 21′ για τον ΠΑΟΚ.

Το σκορ άνοιξε στο 27′ όταν ο Ζέκα έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια και έβγαλε την σέντρα με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά. Ο Κλωναρίδης επτά λεπτά αργότερα έκανε ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του ήταν ανίσχυρο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 41′ με τον Αθανασιάδη να σουτάρει άουτ μετά από εξαιρετική πάσα του Νομπόα. Ένα λεπτό μετά, κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν μετά από σέντρα του Σκόνδρα, έπιασε ωραίο βολέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος από τον Παναθηναϊκό και κατόρθωσε να μετουσιώσει την πίεση που ασκούσε σε γκολ στο 60′. Ο Σκόνδρας με σουτ με το αριστερό έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 62′ ο Μπεργκ βρήκε τον Καρέλη και ο Έλληνας επιθετικός έφερε το σκορ στα ίσα και πάλι.

Η νέα ανατροπή αυτή την φορά υπέρ των γηπεδούχων, ολοκληρώθηκε στο 70′. Ο Καρέλης έβγαλε τον Μπεργκ τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ και ο Σουηδός δεν αστόχησε. Τρία λεπτά μετά λίγο έλειψε ο Καρέλης να πετύχει ακόμα ένα γκολ, αλλά ο Κόστα τον πίεσε όσο έπρεπε.

Η νίκη του Παναθηναϊκού «σφράγισε» στο 87′ όταν ο Μπεργκ με πλασέ πέτυχε χατ-τρικ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Νομπόα.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα