«Όχι» από το ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό

Η Φώφη Γεννηματά οργανώνει το κόμμα στα μέτρα της και καλείται πλέον να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το ποια στάση θα κρατήσει στη νέα δέσμη μέτρων που θα τεθούν προς ψήφιση την Τετάρτη και που είναι τα προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο.
Ήδη μέσω του εισηγητή του ΚΤΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννη Δριβελέγκα το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει στην καταψήφιση των επώδυνων μέτρων για τους αγρότες. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο μετά από έξι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Τομέα, τον διαλύουν» και επισημαίνει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψει». Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με την ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές ενώ αύριο θα συνεδριάσει και η ΚΟ του κόμματος.
Στο μεταξύ ο Στέφανος Ξεκαλάκης εξελέξη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε: «Την προηγούμενη Τετάρτη απεδείχθη περίτρανα για πολλοστή φορά ότι το παραμύθι που κάποιοι συνέγραφαν σχετικά με το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο ‘τελικά δεν είχε δράκο’». Ο κ. Ξεκαλάκης πρόσθεσε ότι, πλέον, οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από τον πολιτικό τους λόγο από το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνθέσουν και να συγγράψουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας κήρυξε ατύπως θερινή προεκλογική περίοδο και επιταχύνουν την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος – σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για την ανάδειξη νέων οργάνων.
Ο ανασχηματισμός ενέτεινε την ανησυχία. «Έχουμε την εικόνα μιας αδύναμης και απρόθυμης κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, με εμφανή τα σημάδια της καταστροφικής σκέψης για εκλογές» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος. «Η εκκαθάριση της Αριστερής Πλατφόρμας δεν έφθασε ως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιπλέον ενισχύθηκαν οι ΑΝΕΛ» ήταν το αιχμηρό σχόλιο από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου.

Ως το φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κοινοβουλευτικά την προσπάθεια παραμονής της χώρας στο ευρώ, αν και όχι κάθε μεμονωμένο μέτρο. Ήδη η Φώφη Γεννηματά προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα να μη φέρει στη Βουλή «νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντιμεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος» και ζήτησε την αντικατάσταση της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση παρά μόνο αν τεθεί θέμα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης απορρίπτοντας την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Ωστόσο η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση παραμένει θολή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί αναστάτωση για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Ενδεικτική του κλίματος είναι η επιστολή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου με την οποία προτρέπει την κυρία Γεννηματά να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και ζητεί να ξεκαθαρίσει η Κεντρική Επιτροπή τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα