13 χρόνια κάθειρξη στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Η Δικαισούνη “τελείωσε” την Χρυσή Αυγή αφού η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ποινές για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης

Ο Γιώργος Ρουπακιάς καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία Φύσσα και 10 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Γιώργο Γερμενή το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδικάζονται σε 13 χρόνια κάθειρξη, με εξαίρεση τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καθώς και ο Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε επτά έτη κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, η Ελένη Ζαρούλια καταδικάστηκε σε 6 έτη, ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος σε 6 έτη, ο Γρέγος Αντώνης σε 6 έτη, ο Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος σε 6 έτη και ο Κουκούτσης Δημήτρης επίσης σε 6 έτη.

Όσον αφορά στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο καταδίκασε σε 5 έτη τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχαήλ Αρβανίτη, Νίκο Μίχο και Στάθη Μπούκουρα.

Έτοιμη για συλλήψεις η Αστυνομία

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας» τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα