Έπιασε… 13άρι η Ν.Δ.

Την εκτίμηση του πολιτικού στρατηγείου της Νέας Δημοκρατίας ότι οι αναποφάσιστοι αποτελούν το κλειδί για την αυτοδυναμία της παράταξης στις επόμενες εθνικές εκλογές είχε ως βασικό θέμα στη σημερινή έντυπη έκδοσή της η «Α» .

Την ίδια ημέρα μία νέα δημοσκόπηση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ψαλίδα μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κλείνει –όπως θέλουν να πιστεύουν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου– αντιθέτως έχει εκτοξευθεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα» η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και έχει φτάσει τις 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι τα ακόλουθα:

Ν.Δ.: 36,3%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%

Κίνημα Αλλαγής: 9%

Χρυσή Αυγή: 7,1%

ΚΚΕ: 6,7%

Ένωση Κεντρώων: 3,3%

ΑΝ.ΕΛ.: 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ, έστω και με μειωμένη διαφορά συνεχίζει να προηγείται με 26,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (17,2%), ενώ το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,6%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και το ΚΚΕ έρχεται πέμπτο με ποσοστό 5%.

Σημαντικό δημοσκοπικό «κεφάλι» έχει πάρει η Ν.Δ. και στην παράσταση νίκης με 64% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που ηττάται κατά κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εμπιστοσύνη των πολιτών ειδικά σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στο γκάλοπ της Metron Analysis για τα «NEA», μόλις το 13% εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων και αντίστοιχα 12% για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών.

Αντίθετα οι πολίτες εμφανίζονται να εμπιστεύονται τη Ν.Δ. στα ελληνοτουρκικά κατά 25% και στο Σκοπιανό κατά 20%.

Όσο, τέλος, για την καταλληλότητά του ως πρωθυπουργός το 26% των ερωτηθέντων «ψηφίζει» Κυριάκο Μητσοτάκη και το 17% «ψηφίζει» Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης