16χρονη καταγγέλλει πως την έχουν βιάσει 400 άνδρες στην Ινδία

Τουλάχιστον επτά άνδρες έχουν συλληφθεί μετά από τις καταγγελίες

Οι βιασμοί στην Ινδία αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, ιδίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων. Η υπόθεση της 16χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της από 400 άνδρες, αποτελεί την τραγική περίπτωση στην ιστορία, σύμφωνα με την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Yogita Bhayana, «Αυτό το κορίτσι βασανιζόταν κάθε μέρα», είπε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία απέτυχε να την προστατεύσει. «Θέλουμε αυστηρή δράση εναντίον όλων των ενόχων».

Επτά συλλήψεις – 25 ταυτοποιήθηκαν

Tουλάχιστον επτά άνδρες συνελήφθησαν στη δυτική Ινδία , με αφορμή την εν λόγω καταγγελία, σύμφωνα με το CNN

Σε μια δήλωση προς την Επιτροπή Παιδικής Ευημερίας της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, το κορίτσι, που ήταν άστεγο, είπε συγκεκριμένα ότι βιάστηκε από 400 άτομα στην περιοχή Μπιντ της πολιτείας Μαχαράστρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της CWC Abhay Vitthalrao Vanave. Κατονόμασε δύο αστυνομικούς στην καταγγελία της, είπε ο Vanave.

Το κορίτσι εκλιπαρούσε για χρήματα σε μια στάση λεωφορείου όταν τρεις άνδρες φέρεται να την ανάγκασαν να εκδίδεται , είπε ο Vanave.

Αν και ο αριθμός των βιασμών θα ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί, το κορίτσι μπόρεσε να εντοπίσει τουλάχιστον 25 φερόμενους δράστες, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η αστυνομία άνοιξε φάκελο για οκτώ άνδρες – συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου – αναφορικά με βιασμό και τον νόμο για την προστασία των παιδιών από σεξουαλικά αδικήματα, ο οποίος προβλέπει αυστηρότερες ποινές φυλάκισης.

28.000 βιασμοί το 2020

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι παντρεύτηκε σε ηλικία 13 ετών με έναν 33χρονο που την κακοποίησε σεξουαλικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είπε επίσης στην αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να αφήσει το σπίτι της και να κοιμηθεί στη στάση του λεωφορείου.

Σύμφωνα με το National Crime Records Bureau της Ινδίας, περισσότερες από 28.000 περιπτώσεις φερόμενων βιασμών κατά γυναικών αναφέρθηκαν το 2020 — μία περίπου κάθε 18 λεπτά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί δεν αναφέρονται από φόβο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα