2020: Ο Τσίπρας αναζητά νέο Παγορόπουλο (του 1981!!!)

Η μεγάλη αδελφή του Τσίπρα αποφάσισε να παρέμβει για να στηρίξει τον μικρό που τον αμφισβητούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Eπιτροπή Δεοντολογίας ετοιμάζει η Κουμουνδούρου για να ξεκινήσουν οι διαγραφές για όσους διαφοροποιούνται

Ένα από τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί οικογενειοκρατίας στην πολιτική κατέρρευσε προ δύο 24ώρων. Όταν η Ζανέτ Τσίπρα (αδελφή του Αλέξη) τα έχωσε χοντρά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Με ανάρτησή της στο facebook η μεγάλη αδελφή αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, διότι τα παλιόπαιδα οι ΣΥΡΙΖΑίοι πικραίνουν τον μικρό. Έτσι η κα Ζανέτ, απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο στον Τσακαλώτο (δίχως πάντως να αναφέρει το όνομά του), έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό: «Όποιος έχει θέμα με την γραμμή απλά μπορεί να παραιτηθεί από την θέση ευθύνης του. Τέλος και έλεος». Να σημειώσουμε ότι η Ζανέτ Τσίπρα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε ποτέ πάρει θέση.

Έχοντας, λοιπόν, τη στήριξη και της αδελφής, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε αγριεμένος στον πρωινό καφέ της Πέμπτης, όπου απείλησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ακόμη και με πειθαρχικά μέτρα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει να μην αποκαλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των προεδρικών. Έτσι, εκτός της κας Ζανέτ στον επικεφαλής της τάσης των «53»  την έπεσαν (όπως λένε και στην αργκό) ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Χρήστος Γιαννούλης.

Όμως, στον πρωινό καφέ ο Τσίπρας πήγε για να στήσει στον τοίχο τον κ. Τσακαλώτο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα έδωσε τον τόνο για τον καβγά που ακολούθησε. Κι αυτό διότι ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι δεν θα δεχτεί άλλο το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά του πρωθυπουργού, αλλά και από την πρακτική του Παύλου Πολάκη να σχολιάζει και να απαντά συνεχώς μέσω αναρτήσεων στο facebook. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να συσταθεί τετραμελής επιτροπή δεοντολογίας που θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις. Η επιτροπή, η σύσταση της οποίας αναμένεται να εγκριθεί την προσεχή εβδομάδα από το Πολιτικό Συμβούλιο, θα έχει ως μέλη τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο, και τον διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο Δημήτρης Παγορόπουλος μεσουράνησε την δεκαετία του 1980 ως πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ έχοντας το πατσούκλι “ο χατζάρας”

 

Σαν τον Παγορόπουλο

Δηλαδή, μιλάμε για μία επιτροπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του προέδρου και οι πιο παλιοί θυμήθηκαν το Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ κατά την πρώτη οκταετία της διακυβέρνησης της χώρας (1981-1989), όπου ο αείμνηστος Δημήτρης Παγορόπουλος αποκεφάλιζε στελέχη του Κινήματος με τηλεφωνική εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Παγορόπουλος απέκτησε το προσωνύμιο «χατζάρας», επειδή καρατομούσε με συνοπτικές διαδικασίες όσα στελέχη αμφισβητούσαν τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα το μόνο που μένει είναι ποιος θα καρατομεί όσους ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Διότι όλοι είναι νεαροί και δεν έχουν το δέμας να επιβάλλουν κυρώσεις. Εκτός εάν ψήσει ο Τσίπρας τον Φλαμπουράρη ή κάποιον άλλο να κρατάει τη χατζάρα και να αποκεφαλίζει. Κι εάν δεν ψηθεί ο κυρ-Αλέκος, μπορεί να αξιοποιηθεί η Ζανέτ Τσίπρα, η οποία έδειξε τα δόντια της.

Στο άκουσμα αυτής της πρότασης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ζητώντας καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν συνιστούσε αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος. Όμως στάθηκε στην ανοησία της Τζάκρη, ζητώντας την καθαίρεσή της.

Ο «πρωινός καφές» της Πέμπτης αποφάσισε τη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μεθαύριο Δευτέρα, με θέματα τη λειτουργία του κόμματος και τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική. Όμως όλοι γνωρίζουν πως το όργανο θα συγκληθεί απλά για να επικυρώσει τις αποφάσεις του αρχηγού. Διαφορετικά, θα πάρει το… όπλο της (facebook) η μεγάλη αδελφή του κ. Τσίπρα και θα τους βάλει όλους στη θέση τους.

Το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί όταν κάποιοι εκ των «53» αντιδράσουν, διότι όλοι θεωρούν βέβαιο ότι μουσαφίρηδες τύπου Τζάκρη θα υποπέσουν και σε νέες γκάφες. Επίσης ήδη αυτή η επιτροπή δεοντολογίας είναι έξω από την κουλτούρα της Αριστεράς και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις που μπορεί να φτάσουν έως και τη διάσπαση εάν υπάρξουν ποινές για διαφοροποιήσεις.

Εν δυνάμει υποψήφια να αναλάβει το ρόλο του Παγορόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ του 2020 είναι και η αδερφή του Αλέξη, Ζανέτ Τσίπρα

Δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Το βέβαιο πάντως είναι ότι τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμειναν ικανοποιημένα από τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ της Θεσσαλονίκης, που αντικατέστησε τη ΔΕΘ. Όπως λένε, «ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς καμία έμπνευση, χωρίς φρέσκιες ιδέες και κυρίως αφήγημα που συνιστά επιλογή για τους πολίτες». Ίσως να έχει ασπαστεί τη θεωρία του ώριμου φρούτου, δηλαδή να περιμένει τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός θα υποπέσει σε αλλεπάλληλα πολιτικά λάθη.

Ο κ. Τσίπρας παρέμεινε ουσιαστικά ο ίδιος και απαράλλαχτος, αλλάζοντας μεν το logo  του κόμματός του, αλλά το περιεχόμενο παρέμεινε αμετάβλητο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο βράδυ υποσχόταν μέτρα που κοστολογούνται πάνω από 42 δισεκατομμύρια ευρώ, και την Κυριακή το μεσημέρι ισχυριζόταν ότι κοστίζουν 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο που εν πολλοίς καταδεικνύει τη μηδενική αξιοπιστία που εμπνέει στον κόσμο της εργασίας. Κι αυτό διότι την Παρασκευή –πριν από την ομιλία του Τσίπρα στην συμπρωτεύουσα– ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία για το πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας για ανέργους, ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ και την επομένη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έταζε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα