36χρονος στραγγάλισε τη μητέρα του με μπαλαντέζα

Μια αποτρόπαια όπως αποδείχτηκε δολοφονία εξιχνιάστηκε από τους σήμερα από τους αστυνομικούς Στις 23 Σεπτεμβρίου άγνωστος άντρας είχε δολοφονήσει σε 61χρονη γυναίκα στο Ίλιον. Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης είναι ο 36χρονος γιος της ο οποίος συνελήφθη.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και ο θάνατός της επήλθε από στραγγαλισμό με βρόχο.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. ο 36χρονος γιος του θύματος αφού προσήχθη για εξέταση, αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Όπως υποστήριξε, κίνητρό της πράξης του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως η είσοδος του σπιτιού του θύματος δεν έφερε ίχνη διάρρηξης, οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα «επιλεκτικής έρευνας», ενώ είχε αφαιρεθεί και ποσό 1.850 ευρώ και όπως λένε οι αστυνομικοί στόχος του δράστη ήταν να δοθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για ληστεία και να τους αποπροσανατολίσει στις έρευνες.

Όπως υποστήριξε ο 36χρονος το θύμα του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, φραστικά και σωματικά με τη χρήση καλωδίου μπαλαντέζας, το οποίο αφού της το πήρε από τα χέρια, χρησιμοποίησε για να τη στραγγαλίσει.

Στη συνέχεια προκάλεσε αναστάτωση στο εσωτερικό του σπιτιού, πήρε τα χρήματα και τα έκρυψε σε ντουλάπα υπνοδωματίου και έφυγε από το διαμέρισμα. Όταν επέστρεψε μετά από λίγη ώρα, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης