O ρέκορντμαν Κριστιάνο λύτρωσε στο 95΄ την Μάντσεστερ Γιουν. 2-1 τη Βιγιαρεάλ

Τη βραδιά που έφτασε σε αριθμό ρεκόρ συμμετοχές στο Champions League (178), αφήνοντας πίσω του τον Ίκερ Κασίγιας, o Kριστιάνο Ρονάλντο το… γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Πορτογάλος χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια εντελώς ανέλπιστη νίκη με γκολ στο 95’ της αναμέτρησης, με τον ίδιο να φτάνει τα 135 στον θεσμό.

Μεγάλη… αδικημένη η Βιγιαρεάλ, που αφού έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία ακόμα φάση που δεν χάνεται στο 88’, έφυγε τελικά με άδεια χέρια από το Νησί λόγω του Κριστιάνο Ρονάλντο, που απέδειξε και πάλι ότι στα 36 του είναι ένα αθλητικό φαινόμενο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε παντελώς ανέτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν πιο απειλητικό, πιο συμπαγές, πιο ενωμένο στον αγωνιστικό χώρο και οι «κόκκινοι διάβολοι» έμοιαζαν να περιμένουν απλά τις ατομικές ενέργειες κυρίως από τον Πολ Πογκμπά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μήπως και βρισκόταν μια λύση για να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ.

Η Βιγιαρεάλ ήταν εκείνη που έκανε το «Ολντ Τράφορντ» να παραμείνει σιωπηλό, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να παίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση του μηδέν στο πρώτο μέρος. Ο Ντανζούμα από αριστερά ταλαιπώρησε τον Ντάλοτ, είδε όμως τον Ισπανό γκολκίπερ να του αρνείται το γκολ, ενώ, ο Πάκο Αλκάθερ έβρισκε κενά και αδυναμίες στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ, δίχως όμως να καταφέρει να την τιμωρήσει.

Οι Ισπανοί πήραν αυτό που άξιζαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ντανζούμα από αριστερά κατάφερε με το εξωτερικό να κάνει το γύρισμα μπροστά από τον Ντάλοτ για τον Πάκο Αλκάθερ και ο τελευταίος με προβολή έκανε το 1-0 για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Γιουνάιτεντ ανέβασε τον ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφερε από μια φάση απόλυτα σχεδιασμένη από τις προπονήσεις, να βρει απάντηση. Στο 60′ ο Μπρούνο εκτέλεσε φάουλ με ψηλή μπαλιά εκτός περιοχής και ο Τέλες έκανε το φαλτσαριστό σουτ για να περάσει η μπάλα ανάμεσα από έξι κορμιά και να φτάσει στα δίχτυα για το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα άφηναν το υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης να περάσει ανεκμετάλλευτο. Προσπάθησαν πολύ και τελικά οι πρωταγωνιστές έγιναν δύο. Αρχικά στα τελευταία λεπτά ο Τέλες μετά το γκολ που είχε πετύχει κατάφερε να μπλοκάρει ένα σουτ πάνω στη γραμμή όντας πεσμένος και κάπου εκεί έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να προκαλέσει «σεισμό» στο «Ολντ Τράφορντ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα