Έτσι υποδέχτηκε το 2022 η Ελλάδα και ο κόσμος  

Με πυροτεχνήματα αλλά και πολλούς περιορισμούς οι πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί σχεδόν σε όλο τον πλανήτη

Με πυροτεχνήματα αλλά κατά βάση μοναχικά και με τον βραχνά της πανδημικής επέλασης υποδέχτηκε η Ελλάδα τον ερχομό του νέου χρόνου.

Οι περιορισμοί στις εορταστικές εκδηλώσεις δεν αποτέλεσε δυσάρεστη αλλά αναγκαστική «επιλογή» μόνο για την Ελλάδα καθώς στον ίδιο δρόμο βάδισε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γαλλία έπεσε «άκυρο» στο προγραμματισμένο σόου βεγγαλικών, στη Βρετανία οι Λονδρέζοι αρκέστηκαν στους τηλεοπτικούς εορτασμούς, ενώ στην Ολλανδία όπου απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε εξωτερικό χώρο, η αστυνομία διέλυσε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν αψηφήσει την απαγόρευση και είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Πιο… γενναίοι αποδείχτηκαν οι κάτοικοι της Μαδρίτης στην Ισπανία και Νεοϋορκέζοι στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι περίμεναν σε πολύωρες ουρές προκειμένου να εισέλθουν στην κύρια πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ όπου οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν με χωρητικότητα στο 60%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αφού οι συμμετέχοντες πέρασαν από αρκετά σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Στο «Μεγάλο Μήλο», εξάλλου, 15.000 θεατές βρέθηκαν στην Πλατεία Τάιμς (σ.σ. αυτό ήταν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο έναντι των σχεδόν 60.000 ατόμων που συνέρρεαν άλλες χρονιές) για να παρακολουθήσουν από κοντά την περίφημη πτώση της γιορτινής μπάλας.

Περιορισμούς και ακυρώσεις είχαν οι πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί και στην Ασία. Τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στους Πύργους Πετρόνας στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, δεν… έσκασαν. Στη Νότια Κορέα μια παραδοσιακή τελετή κωδωνοκρουσίας τα μεσάνυχτα ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά, ενώ οι εορτασμοί ακυρώθηκαν στη λαμπερή συνοικία διασκέδασης Σιμπούγια του Τόκιο.

Νωρίτερα από όλους υποδέχτηκε το 2022 το Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, όπου η έλευση του νέου έτους συνοδεύτηκε από θεαματικά πυροτεχνήματα στο λιμάνι πάνω από την Όπερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα