Live Streaming: Υδραϊκός – Βουλιαγμένη (20.30)

Μεγάλο  ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δεύτερος -χρονικά- ημιτελικός, ανάμεσα στον Υδραϊκό και τη Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ είναι σίγουρα το φαβορί, καθώς επιδιώκει να επιστρέψει σε τελικό κυπέλλου μετά από απουσία δύο χρόνων.

Η πληρότητα, το βάθος πάγκου και η καλή φυσική κατάσταση είναι τα «όπλα» της ομάδας του Χρβόγε Κόλιανιν, μαζί βεβαίως με την αξία των παικτών του και τη «δίψα» για διάκριση. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Βουλιαγμένη θέτει το κύπελλο ως βασική προτεραιότητά της, γνωρίζοντας ότι σε σειρά αγώνων είναι πολύ δύσκολο να κοντράρει τον Ολυμπιακό, κάτι που αντίθετα μπορεί να πετύχει σε ένα νοκ-άουτ ματς, όπως έκανε το 2017 στο Καρπενήσι, όταν κατέκτησε το τέταρτο και τελευταίο ως τώρα τρόπαιό της (σε ένα σύνολο 16 τελικών).

Ο Υδραϊκός, από την πλευρά του, συμμετέχει για δεύτερη φορά σε final-4 μετά το 2015, όταν κατά σύμπτωση είχε φτάσει στην τελική τετράδα χάρη σε νίκη-έκπληξη επί της Βουλιαγμένης στον προκριματικό γύρο. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη διαθέτει ποιότητα και εμπειρία και μπορεί να κοντράρει τον ΝΟΒ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αντέξει ως το τέλος και θα πάει το ματς σε αργό ρυθμό. Η παρουσία στο ρόστερ παικτών όπως ο «βαρύς» φουνταριστός, Άγγελος Φώσκολος, ο 42χρονος Φώτης Μπλάνης και φυσικά ο αειθαλής (βαδίζει αισίως στα 47!) Κώστας Κοκκινάκης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Υδραϊκό να συναγωνιστεί σε γρήγορο παιχνίδι την κατά πολύ νεότερη και με μεγαλύτερο βάθος αντίπαλό του.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι Κοκκινάκης και Μπλάνης, αλλά και ο Νίκος Στελλάτος της ΑΕΚ, ήταν παρόντες στο… 1ο final-4 κυπέλλου, πριν από 23 ολόκληρα χρόνια (1999 στην Κέρκυρα), φορώντας και οι τρεις τότε το σκουφάκι του Εθνικού!

Βουλιαγμένη και Υδραϊκός αναμετρήθηκαν φέτος στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος, με τον ΝΟΒ να επικρατεί και στα δύο παιχνίδια, 11-6 στο Λαιμό και 9-6 στον Άλιμο.

Αν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα τεθούν την Κυριακή (17/4) αντιμέτωποι στον τελικό για δέκατη φορά συνολικά και έκτη τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη… μερίδα του λέοντος με επτά νίκες, έναντι δύο του ΝΟΒ, όμως σχεδόν όλοι οι μεταξύ τους τελικοί (με μοναδική εξαίρεση εκείνον του 2016 στο Λαιμό) ήταν ντέρμπι και κρίθηκαν με διαφορές 1-2 τερμάτων. Φέτος οι «μπέμπηδες» έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ισοπαλία 12-12 από τους πρωταθλητές στον Πειραιά, ενώ στο Λαιμό ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 12-9. Έτσι κι αλλιώς, η Βουλιαγμένη είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) από τους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία δέκα χρόνια, συγκεκριμένα μετά τη νίκη της Χίου επί των Πειραιωτών στους ημιτελικούς των πλέι-οφ της περιόδου 2011-12.

Το πρόγραμμα του final-4:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4

Ημιτελικοί

19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

20:30 Υδραϊκός-Βουλιαγμένη

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα