«Οι βουλευτές είναι πλήρως ενημερωμένοι για το γάλα»

Μήνυμα ότι «από εδώ και στο εξής μόνο προφάσεις μπορεί να πει κανείς για το ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα του γάλακτος», έστειλε μιλώντας στον ρ/σ alpha 9,89 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές θα αποφασίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Σκορδάς επεσήμανε ακόμα πως οι βουλευτές δέχονται “πιέσεις από τις τοπικές και κοινωνικές τους βάσεις και καταλαβαίνω ότι έχουν τραβήξει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία όλα αυτά τα χρόνια με το να προχωρήσει όλη αυτή η κατάσταση, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο τέλος”. Οπως είπε, “είναι κρίμα να φτάσουμε να κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα τώρα”.

Για την πρόταση των αγελαδοτρόφων, είπε πως “δεν συνιστά κάποια διαφοροποιημένη πρόταση σε σχέση με το τι υπάρχει σήμερα. Το να ονομάσουμε το σημερινό γάλα των πέντε ημερών γάλα ημέρας σε τι φαίνεται να αλλάζει τη σημερινή κατάσταση; Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζει αυτή η πρόταση κάποια διαφοροποίηση με τα σημερινώς ισχύοντα και νομίζω ότι σήμερα θα πρέπει κανείς με ρεαλισμό να δει ότι η κτηνοτροφία παρακμάζει και ο πολίτης πληρώνει ακριβά το γάλα που αγοράζει.

Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι πρέπει να εργαστούμε προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις. Πριν από πέντε χρόνια, είχαμε πάνω από πέντε χιλιάδες αγελαδοτρόφους και πριν από δέκα χρόνια είχαμε 8.500 αγελαδοτρόφους και αυτή τη στιγμή έχουμε με το ζόρι 3.500”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα