Το «κόπι πάστε» του Σουλτάνου 

Μηδέν εις το πηλίκον η απόπειρα του Ερντογάν να σπιλώσει την Ελλάδα με fake φωτογραφίες νεκρών προσφυγόπουλων

Είχαμε γράψει προ ολίγου καιρού στην «Α» ότι η διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητα εκ μέρους της Ελλάδας με την επίδειξη-επίκληση των ανιστόρητων χαρτών της «Γαλάζιας Πατρίδας» που αποδεικνύουν τον αναθεωρητισμό των γερακιών της Άγκυρας και την διεθνή κοινότητα είχε αφυπνίσει (ως ένα βαθμό) και τον Ταγίπ Ερντογάν είχε… ιντριγκάρει να κάνει «κόπι πάστε» την ελληνική πρωτοβουλία.

Το έκανε, λοιπόν, το «απονενοημένο» ο Σουλτάνος και ανεβαίνοντας στο βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ άρχισε να ανεμίζει φωτογραφίες που απεικόνιζαν δύο νεκρά μικρά προσφυγόπουλα που κατά τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του πνίγηκαν από δήθεν push back της ελληνικής ακτοφυλακής. Αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκον, καθώς η Δύση γνωρίζει πλέον τα τουρκικά τερτίπια.

Γενικά, πάντως, η διπλωματία δια fake φωτογραφιών και χαρτών δεν τον πάει τον Τούρκο πρόεδρο. Το είχε επιχειρήσει και πριν από τρία χρόνια, πάλι στον ΟΗΕ, δείχνοντας τότε χάρτες της Μέσης Ανατολής και στοχοποιώντας το Ισραήλ για την πολιτική του στην περιοχή. Σημειωτέον ότι το μόνο που είχε καταφέρει τότε ο Ερντογάν ήταν να κάνει ακόμη χειρότερες της σχέσεις της Τουρκία με το Ισραήλ που είχαν διαρραγεί από το 2018 με εκατέρωθεν ανακλήσεις πρέσβεων έπειτα από το περιστατικό του θανάτου 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα