«Ξεναγός» πρέσβεων στον Έβρο ο Τάκης

Διπλωμάτες 27 χωρών θα ενημερωθούν στο πεδίο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ασύμμετρες απειλές της Τουρκίας στην Ελλάδα με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Αν είστε από τους απογευματινούς αναγνώστες της «Α» δεν αποκλείεται την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει λάβει τέλος η διόλου τουριστική «ξενάγηση» που έκανε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε ένα πολύ ιδιαίτερο γκρουπ επισκεπτών. Για να σας λυθεί η απορία, στο νομαρχείο της πρωτεύουσας του Έβρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 27 πρέσβεις χωρών που είτε ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση –συμπεριλαμβανομένης και της… διαζευγμένης με την Ε.Ε., Μ. Βρετανίας– είτε είναι συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν.

Σκοπός της… μάζωξης δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση των εταίρων της χώρας μας για τις ασύμμετρες απειλές της Τουρκίας στην Ελλάδα με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Μάλιστα νωρίς το μεσημέρι ο οικοδεσπότης υπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι αναχώρησαν για τα ελληνο-τουρκικά σύνορα στις Φέρες όπου οι πρέσβεις ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για την επέκταση του φράχτη καθώς και για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνησης προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και να προστατευτούν τα εξωτερικά συνόρων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας» που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα