Στο Γαλατά ψιλή βροχή

Μια θεατρική – μουσική παράσταση του Πάνου Σκουρολιάκου με τους τραγουδιστές Θεοδοσία Στίγκα, τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν με το ούτι του, την Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της, και τον Φώτη Τσορανίδη με την κιθάρα του.

Μουσικές και κείμενα της καθ ημάς Ανατολής ξεδιπλώνονται στην σκηνή του Open House στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Κείμενα από την ζωή και τα έργα ρωμιών και αλλοφύλων της περιοχής ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος. Ιστορίες για παλικαράδες, όμορφες γυναίκες, απατεώνες και χαρτοπαίκτες, αφέντες και δούλους, ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Μια βόλτα σε μέρη οικεία και άγνωστα, με τραγούδια που ενώνουν κουλτούρες, χαρές και λύπες ανθρώπινες. Μια παράσταση σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ η Αρετή και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό.

Η παράσταση «Στον Γαλατά ψιλή βροχή», που φιλοξενείται στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον 3ο όροφο κάτω ακριβώς από τον έναστρο αττικό ουρανό, θα δίνεται για όλες τις Δευτέρες και Τρίτες από τις 2 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου, στις εννιά το βράδυ, εκτός από την Δευτέρα 9/6 και Τρίτη 10/6.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και η μουσική φροντίδα των τραγουδιστών της παράστασης.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC Αττικής. Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 
Καθημερινές, 09:00 – 21:00.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα