Ο ανασχηματισμός παράλληλα με το νέο διοικητή της ΤτΕ

Οι ανασχηματισμοί, όπως λένε οι παλιές καραβάνες της πολιτικής, δεν προαναγγέλλονται. Και αυτό διότι αποτελεί ένα όπλο στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού, ώστε να στέλνει μηνύματα στην κοινωνία, αλλά και να αιφνιδιάζει την αντιπολίτευση. Φυσικά και αυτό το αξίωμα έχει την εξαίρεση του και το είδαμε από τον Γ. Παπανδρέου, όταν όχι μόνο προανήγγειλε ο ίδιος τον ανασχηματισμό, αλλά σε ζωντανή σχεδόν τηλεοπτική μετάδοση έμοιαζε με θρίλερ και διήρκεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ περισσότερο από πέντε ώρες, προκαλώντας την θυμηδία εχθρών και φίλων. Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι Γ. Παπανδρέου και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τέτοιες αστειότητες. Γι’ αυτό και οι συνεργάτες του μετά τα όσα λέγονται, γράφονται και διαδίδονται από την Κυριακή το βράδυ προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα, τονίζοντας ότι ουδείς άλλον πλην του πρωθυπουργού γνωρίζει πότε θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Βέβαια στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε και ο ανασχηματισμός, αλλά ο πρωθυπουργός είναι αυτός που αποφασίζει και όχι το ΠΑΣΟΚ, όπως διαδίδεται από την Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ευ. Βενιζέλος πανηγυρίζει ως το νικητή των εκλογών λησμονώντας ότι η Ελιά είχε πτώση έναντι του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2012.

Απορρίπτει αλλαγή

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί – όπως φάνηκε και από τις διαρροές συνεργατών του – να φανεί είτε ότι σύρεται πίσω από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο είτε ότι αντιδρά σπασμωδικά στο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο άλλωστε για το Μαξίμου δεν συνιστά μείζονα ήττα που να απαιτεί κινήσεις πανικού. Ο Σαμαράς απορρίπτει αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά όπως λένε οι συνεργάτες του για τον χρόνο του ανασχηματισμού, αυτός πρέπει να τοποθετηθεί με βάση το πότε θα αποφασιστεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Προβόπουλο στην ΤτΕ.

Πάντως ο πρωθυπουργός θα λάβει τις προτάσεις του Βενιζέλου για το ποιος εκ των «πράσινων» στελεχών πρέπει να υπουργοποιηθεί και αναλόγως θα αποφασίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία θέση στην κυβέρνηση φέρεται να διεκδικεί με αξιώσεις ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρονται οι υπουργοί Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Στα ονόματα που ακούγονται ακόμα περιλαμβάνεται αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, αλλά και του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη. Προεξοφλημένη φέρεται για πολλούς, η ένταξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ ανάλογη πρόταση δεν αποκλείεται να δεχθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου και επικεφαλής σήμερα της Δυναμικής Ελλάδας, Ηλίας Μόσιαλος.

 

 

Μ.Κ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα