«Είχαμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις στο Δημόσιο»

Για συμφωνία εδώ και κάμποσων μηνών και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης στο θέμα των απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Real fm.

O υπουργός Ανάπτυξης, με αφορμή τις αλυσιδωτές αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων από τη δημόσια τηλεόραση, τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό πως η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές για τον λόγο ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε αυτό που όλοι μαζί συμφωνήσαμε εδώ και κάμποσους μήνες.

Κι αυτό που συμφωνήσαμε ήταν ότι θα απομακρυνθούν 2 χιλιάδες υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου και άλλοι δύο χιλιάδες μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το συμφώνησαν και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

«Να μας εξηγήσουν από που αλλού θα φύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι»

Στη συνέχεια, ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την απορία του προς τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους με ποιο τρόπο και από πού αλλού θα φύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να τοποθετείται απέναντι στο θέμα της ΕΡΤ με το δικό του ιδεολογικό ή πολιτικό τρόπο. Να λέει ότι “εγώ δεν θέλω μεγάλο δημόσιο και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η ΕΡΤ πρέπει να περιοριστεί” ή “θέλω δημόσιο, ως εκ τούτου θέλω τη δημόσια τηλεόραση να έχει σημαντικό ρόλο”.

Πέραν όμως της πολιτικής τοποθέτησης από τη μια ή την άλλη πλευρά υπάρχει και κάτι το οποίο είναι πολύ χειροπιαστό και συγκεκριμένο.

Η διεθνής δέσμευση της χώρας. Αυτοί οι οποίοι διαφωνούν με την ΕΡΤ πρέπει να μας εξηγήσουν από που αλλού θα φύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην σταθώ ότι εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το πράγμα βεβαίως, διότι η δέσμευση της χώρας υπάρχει από τις αρχές του χρόνου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα