Ιταλία: Το Δημοκρατικό κόμμα κόβει το νήμα στις δημοσκοπήσεις

Πρώτη πολιτική δύναμη όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών αναδεικνύεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο και συγκεντρώνει ποσοστό 27,6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, που διενεργήθηκε για εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai 3.

Ο κεντροδεξιός “Λαός της Ελευθερίας” (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακολουθεί με 26,8%, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 18,1% της πρόθεσης ψήφου.

Σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο -5,3%- κινείται το κεντρώο σχήμα “Επιλογή Πολιτών” (SC) του τεχνοκράτη πρώην πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και ακολουθεί η ξενοφοβική “Λέγκα του Βορρά” με 5,2%. Υπέρ του κόμματος “Αριστερά και Ελευθερία” του περιφερειάρχη του Μπάρι Νίκι Βέντολα εκφράστηκε το 4,6% των Ιταλών ψηφοφόρων.

Ακόμα αβέβαιο είναι το μέλλον για το κόμμα του Καβαλιέρε καθώς δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα ηγηθεί μετά τον Μπερλουσκόνι αν ο μεγιστάνας καναλάρχης αποφασίσει να αποσυρθεί πριν από την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης, τον ερχόμενο Νοέμβριο, για την υπόθεση απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η κόρη του Μαρίνα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί, αλλά πολλοί δηλώνουν έτοιμοι να τη στηρίξουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα