Αεροπορικό δυστύχημα στην Αλάσκα με 10 νεκρούς

Ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε μετά την αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο, αυτή τη φορά στην Αλάσκα στοιχίζοντας τη ζωή 10 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το αεροσκάφος, ένα De Havilland DHC-3 Otter της εταιρίας Rediske Air, με εννέα επιβάτες και τον πιλότο, συνετρίβη το πρωί της Κυριακής την ώρα της απογείωσης από το αεροδρόμιο που βρίσκεται νότια του Ανκορατζ πριν τυλιχθεί στις φλόγες, διευκρίνισε ο Κλιντ Τζόνσον, ο τοπικός επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) κοντά στο Ανκορατζ. Στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες πριν προλάβουν οι πυροσβέστες να το προσεγγίσουν.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, η οποία έστειλε εμπειρογνώμονα που είχε μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing της Asiana Airlines, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KTUU.

Για τον λόγο αυτό, αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των αερομεταφορών ανακοίνωσε στο Twitter αργά την Κυριακή (τοπική ώρα/ πρωί της Δευτέρας στην Ελλάδα) ότι έστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στο σημείο που έγινε το δυστύχημα.

Η πόλη Σόλντοτνα, με 4.200 κατοίκους, βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. νοτιοανατολικά του ‘Ανκορατζ στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα