«Όχι» στο Grexit, «ναι» στη δουλειά

«Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας για την ΕΚΤ» ξεκαθαρίζει ο Μπενουά Κερέ.

Ωστόσο, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμηνύει πως υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα προκειμένου να φτάσουμε σε συμφωνία. «Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό,» δηλώνει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Παράλληλα, σημειώνει πως «η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «είναι δύσκολες και αργές», εξηγεί ο κ. Κερέ προσθέτοντας ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες σε μια σειρά θεμάτων».

«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις, αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση» καταλήγει το μέλος του ε.σ. της ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα