Βαρουφάκη βούλωσέ το

Το καταστροφικό του έργο προσπαθεί να ολοκληρώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Αίγινα όπου απολαμβάνει καθαρό αέρα, θάλασσα και καλοπέραση.

Δεν είναι αρκετό φαίνεται για τον πρώην υπουργό ότι πούλησε τον Αλέξη Τσίπρα με την απόφασή του να μην πάει στη Βουλή την Παρασκευή το βράδυ με μια δικαιολογία στα όρια του αστείου. Εχει βάλει στόχο να δυναμιτίσει και τις διαδικασίες μήπως και η συμφωνία δεν επιτευχθεί επιβεβαιώνοντας όσους τον ήθελαν να εξυπηρετεί σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσφέρει πρώτης τάξεως υπηρεσίες με κάθε δήλωσή του στους ανθέλληνες της Ευρώπης. Τα ξένα πρακτορεία και δημοσιογράφοι φροντίζουν σε μόλις λίγα λεπτά να φτάσουν στα κατάλληλα αυτιά οι προκλήσεις του. Αυτό, καθώς οι εμπρηστικές δηλώσεις του αφορούν την Ανγκελα και Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τους οποίους καλώς ή κακώς (σ.σ. κακώς βέβαια) παρακαλάμε σήμερα για να συμφωνήσουν και να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Και τώρα που χρειάζεται να το… βουλώσει στηρίζοντας έστω και με την σιωπή του την κυβέρνηση εκείνος συνεχίζει τις επιθέσεις προς το Eurogroup και τους αρχηγούς κρατών, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αναξιόπιστη. Ποιος δημιουργεί αυτή την αναξιοπιστία; Ποιος ήταν εκείνος που όταν έπαιρνε τον λόγο στο Eurogroup, πολλοί υπουργοί Οικονομικών έβγαζαν τα ακουστικά απ’ τα αυτιά τους, γιατί όπως έλεγαν δεν ήθελαν να ακούσουν μία ακόμα διάλεξη; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο: Γιάνης Βαρουφάκης.

Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που επί δύο μέρες δεν δέχονται να υπογράψουν τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα