Η στήριξη που φαίνεται να εξαντλείται!

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης έλεγε το «ναι» στην πρόταση του Φρανκ Άρνεσεν για την πρόσληψη του Ιγκόρ Τούντουρ το καλοκαίρι, ένα πράγμα είχε… παρακαλέσει τον Δανό τεχνικό διευθυντή. Να μην υποχρεωθεί να διώξει τον προπονητή στα μισά της χρονιάς! Το είχε κάνει τρεις συνεχόμενες σεζόν και δεν ήθελε να το επαναλάβει!

Ο Άρνεσεν του εξήγησε πως είναι ένας νέος και μοντέρνος προπονητής με όρεξη για δουλειά, με πολλές παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής και άνθρωπος που θα μοχθήσει να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ επίπεδο. Του εξήγησε πως στο νέο ΠΑΟΚ που χτίζει, αυτό που του ταιριάζει είναι ένας νέος προπονητής. Ο Σαββίδης το δέχθηκε κι έτσι ξεκίνησε η εποχή Τούντορ στην Τούμπα!

Θετικά τα πρώτα δείγματα

Ο Ιβάν Σαββίδης ενθουσιάστηκε στην αρχή διότι είδε ότι προσέλαβε έναν προπονητή ακριβώς με τα χαρακτηριστικά που του είχε περιγράψει ο Άρνεσεν. Λάτρη της πειθαρχίας, με καλή «χημεία» με τους παίκτες που άλλαξε με το καλημέρα το πρόσωπο του ΠΑΟΚ σε σχέση με το περσινή οικτρή εικόνα. Ο Δικέφαλος έκανε τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις, παίκτες από την Ακαδημία έδειχναν να αφομοιώνουν το 3-5-2 λες και το έπαιζαν χρόνια και οι γκέλες στο πρωτάθλημα συγχωρέθηκαν αμέσως. Και όχι μόνο αυτό. Ο Σαββίδης έκανε και «δώρο» τον Μπερμπάτοφ στον Τούντορ, αισθανόμενος πως επιτέλους έχει κάνει μία προπονητική επιλογή που ταιριάζει στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ.

Συνέχεια στις γκέλες και αποκλεισμός από την Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε, όμως, συνοχή στη συνέχεια των υποχρεώσεών του.  Κακές εμφανίσεις, γκέλες στην Τούμπα και πέντε ευρωπαϊκά ματς χωρίς νίκη που του στοιχίζουν την πρόκριση στους «32» του Europa League. Ο Τούντουρ ψάχνει να βρει τη σωστή φόρμουλα και δεν μπορεί, δημιουργώντας τους πρώτους προβληματισμούς για το αν είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Η διαφορά από τον Ολυμπιακό εκτοξεύεται, έρχεται η ήττα στην Ρωσία από την Κρασνοντάρ που στην ουσία τερματίζει την ευρωπαϊκή του πορεία και η Τούμπα αρχίζει να αδειάζει. Ο Ιγκόρ Τούντορ, όμως, έμενε σταθερός στη θέση του. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά τον Δώνη, τον Στέφενς και τον Αναστασιάδη θα προβεί σε τέταρτη απόλυση προπονητή σε τέσσερα χρόνια. Αδιανόητο!

Νίκη στο Ντόρτμουντ και αλλαγή ψυχολογίας

Στον ΠΑΟΚ επαναπροσδιορίζουν τους στόχους το Δεκέμβρη και λένε πως μόνο με κατάκτηση του Κυπέλλου και δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Έρχεται και η νίκη στο Ντόρτμουντ και το κλίμα αλλάζει, αφού η εμπιστοσύνη προς το σχέδιο και την τακτική του Ιγκόρ Τούντορ επιστρέφει. Άπαντες λένε πως τελικά το 3-5-2 του Κροάτη και η νοοτροπία του δεν φταίνε για τις αποτυχίες, αλλά κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Τι άραγε;

Η σοκαριστική εμφάνιση στη Μυτιλήνη

Κι ενώ κάθε σκέψη για απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ έχει απομακρυνθεί και πλέον ζητούμενο είναι η ηρεμία προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπει στην τροχιά διεκδίκησης στόχων, έρχεται η αποκαρδιωτική εμφάνιση στη Μυτιλήνη και η ήττα από την Καλλονή με 2-1. Ο Σαββίδης δεν μπορεί να καταλάβει πως σε ένα ματς ενός θεσμού που πλέον αποτελεί αυτοσκοπό για το σύλλογο, οι παίκτες παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνεται πραγματικά πως το βάρος της ευθύνης ανήκει στον προπονητή, παρά το ότι τον  πήρε προσωπικά τηλέφωνο και τον στήριξε.

Πλέον, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με αποκλεισμό ο Τούντορ αποχαιρετά και ο Σαββίδης υποχρεώνεται να κάνει αυτό που δεν θέλει. Να παραδεχθεί μέσω της απόλυσης του προπονητή πως για τέταρτη σερί χρονιά έχει κάνει λάθος επιλογή. Το ζητούμενο, όμως, είναι άλλο. Τι θα γίνει αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί; Θα διατηρηθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του Κροάτη, ή θα περιμένει η διοίκηση την επόμενη αποκαρδιωτική εμφάνιση;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα