«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις»

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 16 Αυγούστου 1943, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις.

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών» τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό  και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, ανέφερε ότι για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων».

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης, ενώ οι εκδηλώσεις έγιναν στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα