“Η Ελλάδα έτρεξε μαραθώνιο και τώρα διανύει το τελευταίο τμήμα του δρόμου”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε  για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα. Ο Γιενς Πλέτνερ μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα του χρέους τοποθετώντας τη συζήτηση για  την ελάφρυνση του. στις αρχές του καλοκαιριού, ομως σημειώνει ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, που πρέπει να γίνουν σε τελική ανάλυση, είτε υπάρξει ελάφρυνση χρέους είτε όχι».

Ο κ. Πλέτνερ,στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών υπογράμμισε ότι «χαίρομαι που η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε και πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο εργαστήκαμε όλοι μαζί είναι ένας καλός οιωνός για το τελευταίο μέρος.

Η Ελλάδα έτρεχε έναν μαραθώνιο και τώρα βλέπουμε το στάδιο, το τελευταίο τμήμα του δρόμου, για αυτό πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε όλοι και πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βάση».

«Είναι η πρώτη φορά που έχω τη χαρά να βρίσκομαι εδώ στους Δελφούς και πρέπει να πω ότι είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το επίπεδο του Φόρουμ» σημείωσε εξάλλου ο Γερμανός πρέσβης, επισημαίνοντας ότι σήμερα δεν χρειάζεται πλέον να προσφεύγουμε στο μαντείο, λύνουμε τα προβλήματά μας μόνοι μας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να συνομιλούμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μαθαίνουμε τις ευαισθησίες των άλλων καλύτερα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια καλύτερη ευκαιρία.

Tι είπε για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Ευρώπης 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Ευρώπης μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ , ο Γερμανός πρεσβευτής τονίζει ότι «αυτές είναι πραγματικά ανησυχητικές εξελίξεις.

Ενισχύουν την εντύπωσή μας ότι η Ευρώπη, ίσως περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, πρέπει να σταθεί στα δικά της πόδια και να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, τασσόμαστε υπέρ των ορίων του θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού, υπέρ της ενίσχυσης των διεθνών θεσμών που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών – για παράδειγμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, οι συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ηπείρων…

Είναι καλό, σε καιρούς σαν αυτούς, να θυμόμαστε πόσο καλό είναι που έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, πόσο καλό είναι που έχουμε μια κοινή εμπορική ευρωπαϊκή πολιτική.

Αυτό μας καθιστά ισχυρούς, μας δίνει μια ελπίδα, μας δίνει μια ευκαιρία να μιλάμε κοιτάζοντας στα μάτια τους Αμερικανούς φίλους μας και να δούμε αν μπορούμε να το εμποδίσουμε. Το να εφαρμόζεις κυρώσεις εναντίον της Ευρώπης και να το βασίζεις σε λόγους εθνικής ασφάλειας είναι παράξενο μεταξύ συμμάχων και φίλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα