Μητσοτάκης: «Το μνημόνιο τελειώνει τυπικά, όχι τα μέτρα λιτότητας»

«Η συμφωνία του Eurogroup φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ και έναν μηχανισμό εποπτείας. Καμία χώρα που βγήκε από πρόγραμμα δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση όπως η Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή που παραχώρησε στον τ/σ ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, είπε ότι «από 1.1. 2019 έρχεται 4ο μνημόνιο. Τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα, αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε γι’ αυτό το λόγο προκλητική τη φιέστα στο Ζάππειο. «Αυτή η φιέστα είχε τον χαρακτήρα πρόκλησης» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «μια αξιόπιστη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορέσει μετά από έναν χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους και να κάνει στοχευμένες κοινωνικές παροχές».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική με πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις και τις δουλειές, κάτι που ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κάνει. «Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε ήδη προχωρήσει… Θα είχαμε κάνει τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στο συμμάζεμα του κράτους» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με 1,5 και 2% ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3 με 4% για να την αισθανθούν οι πολίτες, για να υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας και βελτίωση των εισοδημάτων και παραγωγή πραγματικού πλούτου» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα απόνερα του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015»

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι αυτή τη στιγμή δεσμεύουν τη χώρα, και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα… Είναι τα απόνερα του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015, αυτού για το οποίο ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, είπε ότι αυτή τη συμφωνία η Ν.Δ. δεν θα την ψηφίσει και δεν θα την κυρώσει. Και προειδοποίησε: Εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή τότε τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά.

«Εκχώρησαν τη γλώσσα και την εθνότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία έχει πολλά μειονεκτήματα. Όπως για τα εμπορικά σήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Αν πήρε ανταλλάγματα για το εθνικό θέμα θα το δούμε στην πορεία. Εγώ έχω αφήσει ξεκάθαρα υπονοούμενα και απάντηση δεν πήρα. Ο Τσίπρας και με αφορμή το Σκοπιανό διχάζει τον ελληνικό λαό και προκαλεί. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα