Παράταση μέχρι τις 7 Αυγούστου ζήτησε από την ΕΠΟ η Super League για την προκήρυξη

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πέφτει το μπαλάκι του τρόπου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, καθώς οι δύο Λίγκες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν φαίνεται διατεθειμένες να βρουν τη χρυσή τομή.

Το θέμα της εύρεσης στέγης των επτά άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ θα λυθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Κανάλι που θα προσφέρει χρήματα θα βρεθεί ακόμη και αν αυτό είναι το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη. Εξάλλου μεταξύ των επτά είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, ομάδες που έχουν μεγάλη εμπορικότητα και μπορεί να τους κάνει πρόταση και η NOVA που έχει ατομικά συμβόλαια με τις υπόλοιπες 9 ΠΑΕ της Super League.

To μεγάλο αγκάθι αφορά τον τρόπο που θα πάμε σε μείωση των ομάδων από 16 σε 14, καθώς αυτό θα πρέπει να προβλεφθεί στην προκήρυξη. Η Super League έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και ζήτησε την παράταση μέχρι τις 7 Αυγούστου προκειμένου να στείλει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος για έγκριση.

Η Super League στο πρωτάθλημα των 16 ομάδων της περιόδου 2018-19, θα πρέπει να περιλάβει -προκειμένου να πάει σε μείωση από τη σεζόν 2019-20- τον υποβιβασμό περισσότερων ΠΑΕ. Η Super League στην κατεύθυνση της μείωσης των ομάδων σε 14 από τη μεθεπόμενη σεζόν, προτείνει να υποβιβαστούν δύο ομάδες (15η και 16η) και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 13η και 14η θέση να δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και το δεύτερο της Football League.

Αυτή η πρόταση βρίσκει αντίθετη τη Fooball League, καθώς αν περάσει το «θέλω» της Super League, τότε η διοργανώτρια της Β’ κατηγορίας θα διοργανώσει ένα πρωτάθλημα που καμία ομάδα της στο τέλος της σεζόν δεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση στη μεγάλη κατηγορία… Η μικρή λίγκα θα επιμείνει στον προβιβασμό δύο ομάδων.

Η ΕΠΟ θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και πιθανότατα να οδηγηθεί στη μέση λύση. Δηλαδή από τη Football League να προβιβαστεί ο πρωταθλητής και ο δεύτερος να δώσει μπαράζ με τον 13ο της Super League.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα