Βρετανία: Αξιωματικός απολύθηκε επειδή κουτσομπόλευε στο Twitter

Ολέθριο αποδείχτηκε το online κουτσομπολιό για έναν ανώτατο αξιωματικού του βρετανικού στρατού, τον Τζόφι Τζόζεφ καθώς σε πρώτη φάση απολύθηκε επειδή αναρτούσε στο Twitter «κουτσομπολιά» και «προσβλητικά» σχόλια για συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο διευθυντής του τμήματος για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου διατηρούσε κρυφό λογαριασμό στο Twitter, όπου έγραφε διάφορα «πικάντικα» και «κακεντρεχή» σχόλια για συναδέλφους του. Πρόσφατα, για παράδειγμα είχε αναρτήσει tweet που ανέφερε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε ελάχιστους πολιτικούς στόχους και καμία επιτυχία στο μεσανατολικό.

Το διαδικτυακό κουτσομπολιό του Τζόζεφ κράτησε 2 χρόνια, μέχρι που πρόσφατα τον ανακάλυψαν και τον απέλυσαν. Μάλιστα, όπως δημοσιεύθηκε, το ιντερνετικό του ψευδώνυμο ήταν @NatSecWonk.   Μιλώντας στο site Politico, μετά την απόλυσή του, ο Τζόζεφ εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη: «Κάτι που ξεκίνησε ως μία σκόπιμη παρωδία της κουλτούρας της Ουάσινγκτον εξελίχθηκε συν τω χρόνω σε μία σειρά από ανάρμοστα και κακόβουλα σχόλια. Φέρω την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την υπόθεση και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη σε όποιον προσέβαλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα