Προφυλακίστηκαν και οι τρεις για την κοκαΐνη

Εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση του διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο προσπάθησε να μεταφέρει ποσότητα 382 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκαν και οι τρεις εμπλεκόμενοι. 

Από την εξάρθρωση του μεγάλου αυτού κυκλώματος, συνελήφθησαν στην Ελλάδα τρία άτομα, ένας εκ των οποίων είναι γιος γνωστής αστρολόγου. Ωστόσο τα κλειδιά τη υπόθεσης αποτελούν δύο πρόσωπα που λειτούργησαν ως “Δούρειος Ιππος” της Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία σε συνεργασία με την αμερικάνικη DIA κατάφεραν το γερό χτύπημα στο καρτέλ ναρκωτικών.

Οι δύο κομβικοί μάρτυρες έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας της ταυτότητά τους όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που δεν κατέθεσαν αυτοπροσώπως στην 3η ανακρίτρια ναρκωτικών, Ειρήνη Πουλιδάκη, αλλά τις μαρτυρίες τους μετέφερε σε αυτήν ένας εντεταλμένος αστυνομικός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να γίνουν όλα τα παραπάνω και να αξιοποιηθούν σημαντικότατες πληροφορίες, για το κύκλωμα κοκαΐνης, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές έκαναν χρήση ανακριτικής διείσδυσης στην έρευνα.

Η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων καλύπτεται με απόλυτη μυστικότητα και όπως λένε οι ανακριτικές αρχές, τα στοιχεία τους δεν πρόκειται να αποκαλυφτούν ποτέ, αλλά ακόμη και στο δικαστήριο θα καταθέσουν από ειδικό χώρο, με αλλοιωμένη φωνή.

Δηλαδή, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο δόθηκε η άδεια σε δύο πρόσωπα, να μεταβούν στο Εκουαδόρ, να διεισδύσουν στο κύκλωμα και να χρησιμοποιηθούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, δίνοντας σημαντικότατες πληροφορίες και στοιχεία, που οδήγησαν στη σύλληψη, μέχρι στιγμής 10 προσώπων, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για τη μεταφορά των ναρκωτικών και τη χρηματοδότηση του φορτίου κοκαΐνης.

Στο στόχαστρο το πελατολόγιο του καφέ στο Π. Φάληρο

Μία άλλη διάσταση της σοβαρότατης ποινικής υπόθεσης  μεγάλη υπόθεσης δίνουν οι πληροφορίες που έρχονται από έγκυρες δικαστικές πηγές. Τι λένε αυτές; Ότι στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας έχει μπει το πελατολόγιο ενός καφέ μπιστρό, στο Παλαιό Φάληρο, που ανήκει στην οικογένεια του κατηγορούμενου γιου της αστρολόγου, καθώς φέρεται ότι, εκεί, σύχναζαν και εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί.

Αυτό το στοιχείο προφανώς και δεν είναι από μόνο του επιλήψιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αιωρείται δίχως περαιτέρω διερεύνηση.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο η υπόθεση των 382 κιλών κοκαΐνης να συνδέεται με άλλη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών, διεθνούς εμβέλειας, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και είχε προαναγγελθεί, όπως και των 382 κιλών κόκας, σε εκδήλωση στην εταιρία Δικαστικών Μελετών από τον εισαγγελέα, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurojust, Πάρη Αδάμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα