ΘΕΑΤΡΟ: «Θείος Βάνιας», του Τσέχωφ

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210-4143310) εγκαινιάζει τη θεατρική περίοδο 2018-2019 με το αριστούργημα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, «Θείος Βάνιας», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο. Το έργο παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ στις 22 Νοεμβρίου και για λίγες παραστάσεις.

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του η Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία, συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία.  Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε.

Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν:

ΒΑΝΙΑΣ: Γιώργος Κιμούλης, ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας, ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη, ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Γιώργος Ψυχογιός, ΜΑΡΙΝΑ: Χριστίνα Κουτσουδάκη, ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα Γιαννάτου, ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου, ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα