Επίθεση στο δημαρχείο Αλίμου

Ακόμα μια επίθεση του «Ρουβίκωνα», αυτή τη φορά στο δημαρχείο Αλίμου. Ο λόγος που επικαλείται η αναρχική συλλογικότητα για την επίθεση είναι για τους θανάτους εργαζομένων των ΟΤΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα με μηχανές πλησίασαν στο δημαρχείο στις 6 τα ξημερώματα, πέταξαν μπογιές και “τρικάκια”, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο κτήριο, ενώ χρησιμοποίησαν και βαριοπούλες.

Άμεσα ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων που εξετάζονται.

Επίσης τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε και το βίντεο που δείχνει την ομάδα αγνώστων να βανδαλίζει και να προκαλε΄ί ζημιές στο δημαρχείο Αλίμου.

«Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν…» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο «Ρουβίκωνας» επισημαίνει ότι «το κράτος και οι μηχανισμοί του δεν θα κάνουν τίποτε και αυτήν τη φορά όπως δεν έκαναν και τόσα χρόνια», κάτι που σύμφωνα με τη συλλογικότητα «βολεύει αυτή η κατάσταση καθώς βοηθάει στις ψηφοθηρικές πρακτικές των δημοτικών παρατάξεων και των κατά τόπους κομματαρχών».

«Με το να καταστρέψουμε τις τζαμαρίες και να βάψουμε το δημαρχείου στον Άλιμο, κίνηση καθαρά συμβολική, σπάμε τη βιτρίνα ενός από τους ποιο διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς θεσμούς, αυτού των ΟΤΑ, που από τον ποιο μεγάλο δήμο μέχρι την τελευταία κοινότητα δε κάνουν άλλο από το να αναπαράγουν πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, κομματισμό και φυσικά αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα που αν είχαν αποφευχθεί μπορεί και να λύναμε το δημοσιονομικό της χώρας» αναφέρουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα