H διαφορά Τσίπρα-Μοράλες είναι στο… στέγαστρο


Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ήλθε στην Αθήνα και τα είπε με Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον εκθείασε για πολλά. Αυτό που ακόμη δεν έγινε γνωστό είναι αν ο Αλέξης ρώτησε τον Έβο, πώς ετοιμάζει τον φάκελο για την FIFA ενόψει του Μουντιάλ του 2030 που… διεκδικεί και η Ελλάδα, ή αν τον παρακάλεσε να φύγει από τη μέση προκειμένου το ελληνικό εγχείρημα (από κοινού με τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία) να έχει επιτυχία.

Ο Μοράλες πάντως φαίνεται να το έχει πάρει… πατριωτικά και δεν κολλάει στον ανταγωνισμό με την πρόταση του φίλου του Τσίπρα. Γιατί αν στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας το στέγαστρο ταλαντώνεται παραπάνω από το… κανονικό, καθώς δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση, στη Βολιβία ετοιμάζονται πράγματα και θαύματα, προκειμένου η χώρα (μαζί με τις Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) να βγει νικήτρια.

Η Βολιβία ετοιμάζει ένα εκπληκτικό γήπεδο, στα πρότυπα του Wanda Metropolitano, του γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης. To νέο αυτό γήπεδο θα ανεγερθεί είτε στη Σάντα Κρους είτε στην Κοτσαμπάμπα (όχι στην πρωτεύουσα Λα Πας, της οποίας το υψόμετρο είναι απαγορευτικό για ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο) και θα χωρά 70.000 θεατές.

Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα περιλαμβάνει σκέπαστρο το οποίο θα «κλείνει» το σύνολο του γηπέδου και θα είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον.

Το νέο γήπεδο αλλά και τις εν γένει αθλητικές εγκαταστάσεις της Βολιβίας «προπαγάνδισε» ο Έβο Μοράλες στη σελίδα του στο facebook δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να πάρει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2030 στη Λατινική Αμερική!

Προφανώς η διαφορά στο… στέγαστρο θα μετρήσει πολύ για την τελική απόφαση της FIFA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα