Ανοίγουν άρον άρον την Βουλή για να περάσουν «ρουσφέτια»

Εν μέσω πανικού, η κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει άρον άρον την Βουλή, προκειμένου να θεσμοθετήσει εκκρεμότητες και διευθετήσεις ημετέρων στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναμενόταν να συγκαλέσει σήμερα το μεσημέρι την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να οριστικοποιήσουν το νομοθετικό πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Περιβάλλοντος με το οποίο νομιμοποιεί χιλιάδες δασικά αυθαίρετα και ακυρώνει πρόστιμα σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Επίσης, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ποινικούς κώδικες.
Θεωρείται βέβαιο ότι στην μια εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής, στις 10 Ιουνίου, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη πως βρίσκεται σε αποδρομή, θα επιχειρήσει να περάσει μέσω τροπολογιών πλήθος νομοθετικών διευθετήσεων.

Έτσι, η πολιτική αντιπαράθεση αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθεί στην Βουλή καθώς σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνεί με την πρακτική και την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα