Ο Κορυδαλλός δεν τον… σηκώνει

Στην ΓΑΔΑ  …παρέα  με όλη την αστυνομική δύναμη της Αττικής θα κρατείται τελικά ο Παναγιώτης Βλαστός κάθε φορά που θα μετάγεται από τις φυλακές Τρικάλων προκειμένου να παρίσταται τη δίκη του, η οποία γίνεται στη δικαστική αίθουσα υψίστης ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού και αναμένεται να διαρκέσει κάμποσους… μήνες.

Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού κα Στέφη στην οποία υπέβαλλε αναφορά γιατί δεν δέχεται να τον “φιλοξενήσει” σε ένα από τα κελιά της του… έκοψε τη φόρα λέγοντας του “νέτα-σκέτα” ότι ο Κορυδαλλός δεν τον… σηκώνει. Σε έγγραφη απάντηση της προς τους συνηγόρους του η κα Στέφη επικαλείται εισαγγελική εντολή σύμφωνα με την οποία για το… καλό όλων ο γνωστός βαρυποινίτης που κάθε φορά μετάγεται από τα Τρίκαλα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,τα οποία κοστίζουν πανάκριβα στον έλληνα φορολογούμενο, θα πρέπει να οδηγείται και να φυλάσσεται δεόντως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε η “Άποψ稔 έχει υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, που τον καλεί να δει την περίπτωση του και σαν δικαστής, ζητώντας μόνιμη μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για όσο διάστημα γίνεται η δίκη του για να μπορεί να επικοινωνεί με τους συνηγόρους του και να υπερασπισθεί τον εαυτό του καθώς δηλώνει αθώος.

Το γαϊτανάκι με τις μεταγωγές του Βλαστού εκτυλίσσεται από τις αρχές του Νοέμβρη όποτε και ξεκίνησε στη δικαστική αίθουσα των φυλακών κορυδαλλού μια μεγάλη δίκη στην οποίοι είναι συγκατηγορούμενος με τον Γιάννη Σκαφτούρο. Κατηγορούνται ως αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστηματάρχες για προστασία, τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μαγαζιά της νύχτας και διέπραττε τοκογλυφίες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Μαζί με τους Βλαστό και Σκαφτούρο δικάζονται δεκαεννιά ακόμα άτομα, τα οποία αποτελούσαν μέλη της ομάδας και κατηγορούνται κατά περίπτωση για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για την ίδια υπόθεση υπάρχουν κι άλλες δικογραφίες με άλλους κατηγορούμενους, καθώς οι ομάδες που όμως φέρονται ως συγκοινωνούντα δοχεία, έχουν “σπάσει” στα τρία. Για την εξάρθρωση της σπείρας είχε πιάσει δουλειά και ο κοριός της ΕΥΠ και οι σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε είναι χιλιάδες και… άκρως απολαυστικές.

Ο Παναγιώτης Βλαστός υπήρξε μέλος του περιβόητου συνδικάτου του εγκλήματος (καταδικάστηκε και ως ηθικός αυτουργός της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου) και πριν από περίπου ένα χρόνο είχε επιχειρήσει, χωρίς τελικά να τα καταφέρει, να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα