Παγκόσμιες προσωπικότητες στο 17ο Φόρουμ της Ρόδου

Το Φόρουμ της Ρόδου, το οποίο διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC – Dialogue of Civilizations), της ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης με έδρα το Βερολίνο.

Με αφετηρία το ορόσημο των 30 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την αναζήτηση νέων αφηγημάτων σε έναν διαρκώς παγκοσμιοποιούμενο κόσμο, το Φόρουμ θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες: Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη, Διεθνής Αρχιτεκτονική και Γεωπολιτική, και Ψηφιοποιημένες Ζωές – Ηθικές Αξίες και Αναβίωση της Κοσμιότητας.

Το Φόρουμ συγκεντρώνει κάθε χρόνο ως κεντρικούς ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, ηγέτες από την διπλωματία και την πολιτική, καθώς και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Περισσότεροι από 60 υψηλοί προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Μπρούνο Μακάες, ο τέως Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Αλφρεντ Γκουσμπάουερ, ο  πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου για την Κίνα και τη Παγκοσμιοποίηση στο Πεκίνο Γουάνκ Χούιγιαο, καθώς και ο γνωστός στην Ελλάδα διπλωμάτης, ακαδημαϊκός και αρθρογράφος των Sunday Times Τζέιμς Ρουμπιν. Ανάμεσα στους συντονιστές των πάνελ συγκαταλέγονται ο Στέφαν Γκρομπ, ανταποκριτής του Euronews στις Βρυξέλλες, και η διακεκριμένη βρετανίδα δημοσιογράφος και  παρουσιάστρια Μαίρη Ντεζέφσκι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα