«Καμπάνα» από UEFA για Ολυμπιακό!

Ακριβά θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τη ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξαν μερίδα οπαδών του στην αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του φετινού Champions League.

Όπως αποφάσισε η UEFA, μέρος του «πετάλου» που καταλαμβάνουν οι οργανωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού «Θύρα 7» θα παραμείνει κλειστό για την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, που αφορά τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ στο ματς με τους Βέλγους.

για ρατσιστικές συμπεριφορές στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Άντερλεχτ.

Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη της τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν –όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE (Football Against Racism in Europe) υπήρχε οπτικό υλικό)– και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και τιμώρησε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πάντως, ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της απόφασης, κάτι που δεν είναι βέβαιο, μιας και η UEFA είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» σε τέτοια θέματα και μπορεί αντί να πετύχουν την εξάλειψη της ποινής του οι Πειραιώτες, να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα…

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη τιμωρία επιβλήθηκε και στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα