Πέντε άτομα καταδικάστηκαν εις θάνατον για τη δολοφονία Κασόγκι

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε πέντε άτομα εις θάνατον για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που σημειώθηκε την περασμένη χρονιά, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας. Την εξέλιξη αυτή μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το BBC.

Ο Κασόγκι, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δολοφονήθηκε το 2018 μέσα στην πρεσβεία του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, από μια ομάδα πρακτόρων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον φόνο του δημοσιογράφου κάθισαν συνολικά 11 άτομα για τη συμμετοχή τους στο έγκλημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Εκτός από τους καταδικασθέντες εις θάνατον, σε τρεις από τους κατηγορουμένους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 24 ετών, αναφέρει το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει τις ποινές για τα τρία εναπομείναντα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο είπε ότι, ως ηγέτης της χώρας, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα