Ένα ΟΡΕΝ για Όσκαρ! Ποιος νεκρός; Του… Μακέντα ήταν πέναλτι!

«Πειραγμένα» ρεπορτάζ μερικών δευτερολέπτων στο Open για τη δολοφονία του 28χρονου Bούλγαρου. «Σημαία» οι… ανακοινώσεις για ένα πέναλτι!

Η αξία της ανθρώπινης ζωής ποδοπατήθηκε και  ευτελίστηκε από τη «δημοσιογραφία» των συμφερόντων.

Πριν από λίγες ημέρες σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη ένας 28χρονος άνθρωπος, που έκανε το λάθος να πίνει καφέ με άλλους φίλους του και να φοράνε κασκόλ του Άρη, μόλις μερικές ώρες μετά το τέλος του ντέρμπι των δύο ομάδων στο Χαριλάου.

Είκοσι κουκουλοφόροι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αρειανών και αφού κυνήγησαν τον ίδιο και την παρέα του, τον έστειλαν στον θάνατο.

Το θλιβερό σκηνικό ήρθε να καλύψει η δημοσιογραφία της ντροπής.

Στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη η είδηση της δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι πέρασε στο «ντούκου» επειδή –προφανώς– πρωταγωνίστησαν οπαδοί  του ΠΑΟΚ.

Οι  καθοδηγητές της ενημέρωσης  που χειρίστηκαν την είδηση  δεν είχαν την επάρκεια ούτε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας να παίξουν στο ρεπορτάζ. Κατά τ’ άλλα, θέλουν να… αποκαλούνται ενημερωτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τα αρμόδια όργανα (ΕΣΡ, ΕΣΗΕΑ)  να παρέμβουν και να απαιτήσουν εξηγήσεις από τα ανώτερα στελέχη του καναλιού, το κανάλι, αφού ξεπέρασε με ένα ρεπορτάζ μερικών δευτερολέπτων τη δολοφονία, έκανε σημαία… την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία του Γκεστράνιους στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκης»!

Ωδή στη δημοσιογραφία…

Αυτή ήταν η είδηση.

Η απώλεια της κορυφής από τον ΠΑΟΚ…

Ούτε λέξη για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Μούγκα στη στρούγκα.

Το… πέναλτι του Μακέντα ήταν  το μεγάλο θέμα της βραδιάς, και όχι ότι σκοτώθηκε από το ξύλο ένας 28χρονος νέος από 20  κουκουλοφόρους χούλιγκαν. Αυτό ήταν πταίσμα…

Το πρόβλημα ήταν  πως ο Γκεστράνιους δεν έδωσε το πέναλτι στον Μακέντα, παρ’ ότι  κλήθηκε μέσω του VAR από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο στην τηλεοπτική οθόνη για να δει και να ξαναδεί τη φάση… Αυτό ήταν το «έγκλημα»!

Το  όσα μεταδόθηκαν  θα πρέπει να διδάσκονται στις… σχολές Δημοσιογραφίας ως το έσχατο σημείο της απόκρυψης ειδήσεων και της παραποίησης της αλήθειας.

Αλλά, βέβαια, για τα μεγαλοστελέχη του καναλιού του Ιβάν αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ο τρόπος με τον οποίο το κανάλι  ανέφερε την είδηση προκαλεί ανατριχίλα και φρίκη για το πώς μπορεί να κάνεις το άσπρο-μαύρο.

Στην αρχή ακούστηκε… «μια δυσάρεστη είδηση από την Θεσσαλονίκη» με τη σύλληψη τριών οπαδών.

Το γιατί συνελήφθησαν οι τρεις οπαδοί  ειπώθηκε  λίγο πιο χαμηλόφωνα. Για τον… θάνατο ενός οπαδού. Τόσο απλά! Τι ομάδα ήταν οι οπαδοί; Άκρα του τάφου σιωπή… Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Δεν χρειάζεται να λέμε και πολλά, γιατί μας βλέπουν στη Θεσσαλονίκη…

Ο τηλεθεατής δεν χρειάζεται να ξέρει πολλά… Τα βασικά, και πολλά είναι. Άλλωστε, μεγαλύτερη σημασία δεν έχει (γι’ αυτούς) αυτό καθ’ αυτό το γεγονός (δηλαδή, η δολοφονία), αλλά η… σύλληψη των δραστών.

Πιάσανε κάποιους, για μια… δολοφονία. Στα γρήγορα-γρήγορα να παίξει το θέμα, και πάμε στο επόμενο.

Ούτε το πώς έγινε το περιστατικό, ούτε το γιατί έχει σημασία για τον συντάκτη της είδησης, που παρέκαμψε ακόμη και  την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία την οποία, αν ήθελε να ενημερώσει τους τηλεθεατές, θα μετέφερε αυτούσια: «Σήμερα (05-01-2020) και περί ώρα 16:30, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από την ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, τρεις αλλοδαποί, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

»Ένας εξ αυτών, ηλικίας 28 ετών, κατέληξε. Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του, καθώς μετά την επίθεση και ενώ ευρίσκετο επί του οδοστρώματος πέρασε από πάνω του όχημα, το οποίο αναζητείται.

»Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές Αρχές».

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη φαντασία για να καταλάβει με ποιο… συνταρακτικό γεγονός ασχολήθηκε συστηματικά και επί ώρες (το έκανε… σημαία) το κανάλι του Σαββίδη την ίδια ώρα…

Αρκεί να έριχνε κάποιος μια ματιά στην αθλητική επικαιρότητα και δη στις αντιδράσεις του ΠΑΟΚ για τη… διαιτησία του Φινλανδού Γκεαστράνιους στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Για τον ΠΑΟΚ και τα στελέχη του Open ήταν θέμα… αιχμής τα σχόλια που έκαναν οι άνθρωποι του «Δικέφαλου του Βορρά» για τα σφυρίγματα (ή… τα μη σφυρίγματα) του διαιτητή στο «Καραϊσκάκης», και όχι η ανθρώπινη ζωή ενός νέου που χάθηκε μετά από άγριο κυνηγητό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αυτή δεν είναι η είδηση για να παίζει στο… κοινό του καναλιού!

Πρέπει να παίξει  η αντίδραση του ΠΑΟΚ στη διαιτησία του Γκεστράνιους με… ξύλινα γράμματα, όπως λέγανε παλιά για τους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων.

Γι’ αυτούς η είδηση ήταν το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που, αφού δεν έκανε την παραμικρή μνεία για τη δολοφονία κατηγορούσε τον… Ολυμπιακό: «…Αναρωτιόμαστε αν σε αυτή την αγωνιστική –που καλώς έγινε κανονικά– θα έχουμε μηνύσεις, αυτόφωρα κι επιθέσεις σε διαιτητές, αιτήματα για διακοπή πρωταθλήματος και δακρύβρεχτες ανακοινώσεις. Η αλλοίωση αποτελέσματος στο Καραϊσκάκη, με τα δύο καθαρά πέναλτι που δεν δόθηκαν θα σχολιαστούν άραγε από την ΚΕΔ και τον κ. Χούμπελ; Προτιμήσαμε να απέχουμε από τις αηδιαστικές πρακτικές του Ολυμπιακού και αντί για τα χθεσινά λάθη που ο κ. Παπαπέτρου δεν είδε και πολύ περισσότερο ο κ. Μανούχος δεν διόρθωσε, να επικεντρωθούμε στην αυτοκριτική και τη διόρθωση των δικών μας λαθών. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι το bullying και η ανομία κέρδισε σήμερα», έγραψαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

…Το bullying και η ανομία κέρδισε σήμερα!!!

«Ενέδρες»  και

«ραντεβού»

Δύο μεγάλα ζητήματα έχει να αντιμετωπίσει η οργανωμένη Πολιτεία σε σχέση με την οπαδική βία τα τελευταία χρόνια.

Από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι οργανωμένες μετακινήσεις των φιλοξενούμενων ομάδων, το πρόβλημα της βίας μεταφέρθηκε στους δρόμους. Πολλές φορές η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποτρέψει «ραντεβού θανάτου» από καλή πληροφόρηση. Άλλες φορές, όπως τον περασμένο Νοέμβρη στου Ζωγράφου, είναι αδύνατον  να τα προλάβει γιατί κλείνονται την τελευταία στιγμή μέσω τηλεφωνημάτων των ίδιων των οπαδών.

Το άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τις ενέδρες των οπαδών, σαν κι αυτή που έγινε στη Θεσσαλονίκη  και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 28χρονου, οι οποίες –επίσης– δεν μπορούν να προβλεφθούν, διότι ξεφεύγουν πλέον από το ποδοσφαιρικό πεδίο και εντάσσονται στο πλαίσιο των συμμοριών που δρουν στις γειτονιές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα