Ή λέει ψέμματα ή έχει άγνοια ο Τσίπρας που έμπλεξε ΕΕΑ με…Κωνσταντινέα

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πράγμα είναι σταθερός. Στην υποστήριξη των θέσεων του ΠΑΟΚ.

Μόνο που στην προσπάθειά του αυτή ή έχει άγνοια ή εν γνώση του λέει ψέμματα!

Διότι είναι θλιβερό να μην γνωρίζει ο πρώην πρωθυπουργός ότι για την αλλαγή των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήταν αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως ισχυρίστηκε…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Τσίπρας για την υπόθεση:

«Πήρε την απόφαση (ο Αυγενάκης) να αντικαταστήσει 2 από τα 5 μέλη, παρακάμπτοντας τον Νόμο Βασιλειάδη, τον Νόμο που είχαμε ψηφίσει εμείς, που έλεγε ότι για να ορίσεις μέλη σε αυτήν την Επιτροπή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα έπρεπε να έχεις την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ήρθε λοιπόν στην Βουλή και την παραπλάνησε λέγοντας ότι θα μείνουν τα ίδια μέλη και πήγε μετά και τους άλλαξε, χωρίς να πάρει την Έγκριση της Βουλής, μην γίνει και κανά λάθος και δεν μπουν αυτοί που θέλουμε. Και αφού λοιπόν τους άλλαξε και η κοινή λογική λέει ότι τους άλλαξε για να ελέγξει το Μαξίμου τη σύνθεσή της Επιτροπής, αυτή η Επιτροπή βγάζει μια απόφαση. Και βγαίνει ο Αυγενάκης και κάνει δήλωση ότι δεν του αρέσει αυτή η απόφαση. Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αλήθεια είναι λίγο…διαφορετική.

Δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999.

Κάτι άλλωστε που προσφάτως είχε υποστηρίξει και ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ατάραχος ο Τσίπρας έμπλεξε στη συνέχεια και τον …Κωνσταντινέα στην επιχειρηματολογία του:

«Προσέξτε, για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να έχεις τον Κωνσταντινέα που είναι διαιτητής να σφυράει έναν αγώνα μέχρι το 90’ και μετά να τον αλλάζεις και να βάζεις έναν άλλο διαιτητή. Και στο 93’ να γίνεται μια αμφισβητούμενη φάση και να σφυρίζει πέναλτι, ε τι θα πει η φίλαθλη γνώμη; Ό,τι και να έδινε… Είτε το έδινε είτε δεν το έδινε… Ξύλο θα έτρωγε και από τις δύο πλευρές, όπως τρώει τώρα ξύλο η Κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα